7 padomi, kā izmanot afirmācijas, lai „paaugstinātu” sevi dzīvē

1.Uzņemies 100% atbildību par visu, ko tu dari.

Pirmais solis, mainot dzīvi uz labo pusi, ir atbildība – par sevi, par tuvākajiem, par dzīvi. Kad tu uzņemies atbildību, tu pasaki sev un Visumam: „Es neesmu upuris.”.

2.Pajautā sev, kas ir tas, ko tu patiesi vēlies.

Tā ir taisnība, ka tu nevari nekur nokļūt, ja nezini, kurp dodies. Pajautā sev šo jautājumu – Ja nauda un laiks nebūtu problēma, ko es gribētu darīt? Ko es gribētu iegūt? Ja atbilde tevi pat mazliet nebiedē, tu neprasi no sevis pietiekami.

3.Jautā iedvesmojošus jautājumus.

Afirmācijas ir iedvesmojoši jautājumi, kas ātri vien maina tavas domas zemapziņas līmenī no negatīvām uz pozitīvām. Vairums cilvēku sev jautā tādus jautājumus, kā „Kādēļ es neko nevaru izdarīt pareizi?” vai „Kādēļ esmu tik nabadzīgs?”. Negatīvie jautājumi ātri vien jānomaina uz iedvesmojošiem un pozitīviem, piemēram, „Kādēļ es esmu pietiekams tāds, kāds esmu?” un „Kādēļ viss, kas notiek, notiek uz labu?”

4.Pārstāj vainot sevi.

Gluži tāpat kā tev nevajadzētu vainot citus, tev nevajadzētu vainot pašam sevi. Sevis vainošana noved pie emocionāla bloka – vainas sajūtas. Šāda domāšana laika gaitā rada sajūtu, ka tu neesi pietiekami labs, kas, protams, ir slikti. Runā ar sevi tā, kā tu runātu ar draugu, kas tevi sāpinājis. Vai tu teiktu draugam, ka viņš ir slikts vai nepietiekams cilvēks? Drīzāk jau gan, ka ne. Tad nesaki šīs lietas pats sev.

5.Dod sev atļauju būt veiksmīgam.

Vairums cilvēku brauc lejup pa dzīves kalnu, turot vienu kāju uz bremzēm. Lai arī ko tu gribētu paveikt, tavs prāts labprātāk darītu to, ko darījis visu laiku līdz šim. Tieši tādēļ tev sev zemapziņas un apziņas līmenī jādod atļauju izbaudīt labo dzīvē.

6.Izmet atkritumus no sava prāta.

Vairums cilvēki diendienā koncentrējās uz to, kas viņiem nav un kas viņi paši nav. Tāda domāšana ir saucama par prāta atkritumiem. Iztēlojies, ka šīs negatīvās domas būtu kā fiziskas lietas, kuras tu vari paņemt un izmest – kā atkritumi. Kā būtu, ja tu tās nekad neiznestu? Ja tās pūtu tavā prātā, visu padarot sliktāku un sliktāku? Tas būtu diezgan pretīgi, ja tā pavisam godīgi. Kādēļ gan tev būtu jādzīvo šādā vidē? Izmet atkritumus no sava prāta – vistiešākajā nozīmē.

7.Raksti dienasgrāmatu.

Kad pamosties, pieraksti 5 lietas, ko gribi paveikt dienas laikā. Kontrolē savu laiku un spēkus, ko patērē. Novirzi tos pareizajā gultnē. Laimes atslēga ir saprast, kas ir tas, ko tu gribi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru