7 veidi, kādos tu vari uzlabot savas prāta spējas

1.Sāc mosties agrāk!

Miegs ir pārvērtēts. Tev nepieciešamas tikai 5 līdz 6 stundas miega naktī. Samazināts miega daudzums dod tev laiku uzlabot savas prāta spējas, veselību un arī karjeru.

2.Dzer daudz ūdeni!

Jā, jā, atkal ūdens faktors. Bet tieši tādēļ, ka ūdens ir ļoti svarīgs tavai veselībai un tavam garam. Ik rītu, kad pamosties izdzer vienu vai divas glāzes ūdens – paveic to jau pirmajās 30 minūtēs pēc pamošanās. Arī tavam prātam ir nepieciešama atspirdzinoša duša.

3.Palielini savas sirds ritmu, jā, sporto!

Tev nevajag te un tagad sākt skriet 5 kilometrus ik dienu vai trīs stundas pavadīt sporta zālē. Ja tu esi „alerģisks” pret sportošanu jeb tev tā vienkārši nepatīk, sāc ar mazumiņu. Ik dienu 10 līdz 15 minūtes vingro vai skrien. Atceries – dari visu lēnām, pamazām. Katru rītu veic 20 piepumpēšanās vai vēdera presītes. Padari šo nelielu rīta vingrošanu par ik rīta rituālu.

4.Sāc rakstīt plānotāju!

Tev ir nepieciešams pierakstīt to, kas notiek. Ne tikai tādēļ, lai atcerētos, kas tev vēl paveicams, bet arī lai saglabātu kārtību savā galvā. Izmanto pierakstus, nevis plānotāju telefonu. Raksti plānu un arī mērķus!

5.Padari meditāciju vai lūgšanu par tavu ik rīta rituālu!

Mēs bieži koncentrējam pārāk daudz savas enerģijas uz ķermeni, nevis prātu. Kad tu meditē, tavs prāts dodas atvaļinājumā. Visas tās neskaitāmās domas, kas parasti skrien tavā prātā, tās nomierinās. Tev nav obligāti nepieciešams meditēt 45 minūtes vai vispār jāpieņem kāda cita izveidota meditācijas sistēma. Atrodi sev piemērotāko prāta atslābināšanas metodi.

6.Skaties motivējošus video!

Tās var būt runas, pamācības, iedvesmojoši stāsti. Katrā ziņā – šāda informācija tev būs daudz noderīgāka par ik vakara ziņām. Ik rītu noskaties iedvesmojošu video – tie ir tikai kādas 5 minūtes gari. Pēc pāris dienām tu jau sapņosi motivējoši.

7.Sāc spēlēt spēles!

No atmiņas spēlēm līdz stratēģijas spēlēm. Iespējas ir neierobežotas. Izmanto savu laiku lietderīgi un uzlabo savas prāta spējas. Attīsti savu atmiņu. Kā arī lieliski pavadi laiku ar saviem draugiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru