7 veidi, kādos “nomest” no pleciem desmit gadus (sajūties jaunāks!)

1.Krasi izmaini savu ikdienas diētu.

Atsakies no produktiem, kas liek ķermenim pietūkt, veicina vēdera uzpūšanos vai vienkārši ir grūti pārstrādājami. Veido savu uzturu no šķiedrvielām un antioksidantiem bagātiem produktiem. Ja ikdienā ēd tikai divas lielas maltītes, sadali tās vairākās mazākās maltītēs, kas bagātas augļiem un dārzeņiem.

2.Samazini savu ikdienas cukura patēriņu.

Pārmērīgs cukura patēriņš var veicināt pārmērīgu cukura līmeņa paaugstināšanos un pazemināšanos, veicinot vājuma sajūtu un pārmērīgu enerģijas pieplūdumu, kam atkal seko vājums. Cukura patēriņa samazināšana ļaus nostabilizēt metabolismu, tādējādi arī nodrošinot vienmērīgu enerģijas pieplūdumu visas dienas garumā. Ar cukuru bagātos produktus aizvieto ar dārzeņiem, augļiem, riekstiem un ogām.

3.Esi harmonijā ar dabu.

Pastaiga parkā, izbrauciens ar riteņiem pa meža takām vai vienkārši atrašanās tajā var ļoti pozitīvi ietekmēt ikvienas personas veselību, samazinot stresa līmeni un asinsspiedienu. Atrašanās „ārā” var ievērojami uzlabot redzi un atmiņu, radošo domāšanu un spēju koncentrēties. Vesels prāts un ķermenis – vesels un jauns cilvēks!

4.Mācies ko jaunu.

Saglabā savu prātu jaunu un reaģētspējīgu, allaž mācoties kaut ko jaunu. Mācies jaunu valodu, radošas aktivitātes, sporta veidu. Jaunu iemaņu mācīšanās diezgan neizbēgami liks tev iepazīt jaunus cilvēkus, kas tev liks sajusties jauni un pat mulsi – gluži kā jaunībā.

5.Smejies – daudz un bieži.

Ne viens vien pētījums norādījis, ka smiekli paaugstina imunitāti, uzlabo asinscirkulāciju un var uzlabot arī asins līmeni līdz normai. Kamēr rezultāti aptver plašu spektru dažādu uzlabojumu, svarīgi saprast, ka uzlabojumi ir. Tādēļ smejies un jūties atkal vesels!

6.Ceļo.

Atver savu prātu jaunai pieredzei. Ceļo dārgi un šiki vai ceļo ar mazu budžetu, bet ceļo, jo pieredze, kas gūta, ir daudz nozīmīgāka par mantām vai lietām, kuras vari iegūt par tām pašām finansēm. Neļauj, ka darbs vai pienākumi tevi nepārtraukti attur no iespējas iepazīt pasauli.

7.Iegūsti visu vecumu draugus.

Jauni draugi var likt tev justies jaunākam, jo, kā teiciens saka, vide ap tevi veido tevi. Bet tikpat ļoti arī vecāki cilvēki tev var likt justies jaunākam, sniedzot pieredzi un gudrību, kā izbaudīt dzīve maksimāli. Lai vai kā – visu vecumu draugi bagātina tavu dzīvi.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru