8 pazīmes, kas norāda – Tu esi narcists!

1.Tu allaž centies radīt nepatiesu ideju par sevi.

Narcisti nespēj pieņemt savas vājības vai arī mazākos trūkumus, kas bieži vien pat nešķistu kā trūkumi. Tieši tāpēc viņi cenšas radīt par sevi maldīgu priekšstatu, kuru ir grūti saglabāt ilglaicīgi. Narcisti cenšas nostādīt sevi trofeju līmenī.

2.Tu esi grandioza personība – negatīvā nozīmē.

Šī ir viena no lielākajām un spēcīgākajām narcistu īpašībām. Narcisti bieži vien sevi uzskata par varoņiem vai pasaules glābējiem, viņi cenšas atšķirties no citiem, un viņiem ir pārspīlēta savas vērtības izpratne. Narcisti par sevi ir ļoti augstās domās – par to šaubu nav. Turklāt viņi kļūst ļoti neapmierināti, kad citi par viņiem nedomā tikpat diži.

3.Narcisti raugās uz citiem „no augšas”.

Cilvēki, kuriem piemīt narcistiem raksturīgās iezīmes, teju vienmēr izbauda iespēju likt citiem justies mazvērtīgi, tikai tādēļ, lai paši narcisti justos labāki. Narcisti dievina iespēju būt prožektoru gaismā, tādēļ ir gatavi darīt teju jebko, lai tajā nonāktu, pat, ja tas nozīmē likt citiem cilvēkiem justies un izskatīties mazvērtīgākiem.

4.Narcistiem emociju izpaušana sagādā grūtības.

Narcisti bieži vien uzskata, ka emociju paušana liek viņiem izskatīties vājiem. Narcisti ir maskēšanas meistari, tādēļ prot noslēpt savas īstās emocijas, kas kaut kas viņiem nevēlams notiek. Narcisti, protams, jūt emocijas, viņi galu galā ir cilvēki, bet viņi gluži vienkārši neprot norobežoties no domas, ka emocijas ir tas pats, kas vājums.

5.Narcisti klausās tikai tāpēc, lai kaut ko atbildētu.

Vēl viena būtiska pazīme, kas var liecināt, ka tu esi narcists. Narcisti ir labi dzirdētāji, nevis klaustītāji – viņi klausās, lai atbildētu, nevis lai izprast un uzklausītu. Un tam ir vienkāršs paskaidrojums – narcisti grib, lai saruna virzās ap viņiem. Tikai un vienīgi viņiem.

6.Narcisti mēdz būt necienīgi pret citiem cilvēkiem.

Kā jau pieminēts, narcisti nereti raugās uz citiem cilvēkiem „no augšas”. Tas arī nozīmē to, ka narcisti mēdz nekaunīgi izturēties pret citiem cilvēkiem, esot ļoti negatīvi, bieži vien nepamatoti. Šis process sniedz viņiem spēka sajūtu, gluži kā kompensējot par nespēju rast spēku sevī.

7.Narcisti vaino ikvienu, izņemot sevi.

Narcisti nespēj pieņemt savas emocijas, tāpat kā savas kļūdas, jo tās liecina, ka viņi nav perfekti. Bet šī ir sliktākā apziņa, ko narcists var gūt, tā ir, „Es arī kļūdos, jo esmu tikai cilvēks.”

8.Narcisti ir apsēsti ar ideju par varu un ietekmi.

Nav nekas slikts, ja tu vēlies būt turīgs, ietekmīgs, veiksmīgs un tā tālāk. Īpaši, ja zini, kā to visu sasniegt. Bet, ja šīs domas kļūst pārlieku uzmācīgas un tās ir viss, par ko tu spēj domāt, situācija kļūst nevēlama. Narcisti nespēj sev uzstādīt reālus mērķus un objektīvi izvērtēt savas spējas, tādēļ bieži nonāk sabrukumā, kad viņu vēlmes nepiepildās.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru