8 pazīmes, kas pierāda, ka Tu esi emocionāli inteliģents

1.Tu interesējies par jauniem cilvēkiem.

Vai tev patīk satikt jaunus cilvēkus? Vai tev patīk apgūt ko jaunu? Un tev tas viss sanāk dabiski? Ja tā, tev piemīt viena no inteliģenti emocionāla cilvēka pamatkomponentēm – empātijas komponente. Tu esi ziņkārīgs – un tas ir lieliski!

2.Tu esi lielisks līderis!

Visiem lieliskiem līderiem ir viena kopīga īpašība. Paralēli jau pieņemtajam, nepieciešamajām īpašībām, piemēram, talants, spēja smagi strādāt pie mērķa izpildes, ambīcijas un darba ētika, visiem līderiem piemīt emocionālā inteliģence.

3.Tu apzinies savas spējas un trūkumus!

Izteikta sevis apzināšanās ir arī savu spēju un trūkumu atzīšana – sākotnēji sev un, ja nepieciešams, arī pasaulei. Emocionāli inteliģenta persona iepazīst sevi, lai strādātu pie nebeidzamajiem uzlabojumiem un savu spēju „celšanas”.

4.Tu spēj saglabāt uzmanību.

Vai tavu uzmanību novērš ikviens zvana signāls, īsziņas signāls vai twittera paziņojums? Ja tā, tad ļoti iespējams, ka šis trūkums aiztur tavas emocionālās inteliģences attīstību. Nespējot dzīvot un strādāt tagadnē, mēs „bremzējam” savu izaugsmi.

5.Kad jūties noskumis, tu skaidri saproti – kāpēc tā!

Mēs visi diendienā piedzīvojam plašu emociju gammu, starp visām šīm emocijām diemžēl arī skumjas un pārdzīvojumus. Svarīga paš-apjausme ir savu emociju saprašana. Kad tu patiesi apjautīsi savu iekšējo pasauli, tu spēsi sasniegt augstāku emocionālās inteliģences līmeni.

6.Tu spēj sadzīvot un būt mierā ar teju visiem cilvēkiem.

Kaut spēja sadzīvot ar citiem cilvēkiem šķiet gluži normāla, un kāds pat teiks: „Tāda jau piemīt visiem!”. Diemžēl tā nav.. Cilvēki bieži ir ļoti neracionāli savās spējās komunicēt ar citiem.

7.Tu patiesi domā par to, kā kļūt par labu un morāli taisnīgu personu.

Viens emocionālās inteliģences aspekts ir „morālā identitāte”, kas raksturo un apzīmē to, ka mēs vēlamies kļūt par ētiskiem, gādīgiem cilvēkiem. Ja kāds uztraucas par šo pašattīstības aspektu, zini, šis cilvēks ir emocionāli inteliģents.

8.Pēc kritiena tu atkal celies augšā.

Spēja atzīt un labot savas kļūdas pasaka daudz par tevi. Augsts emocionālas inteliģences slieksnis tiek sasniegts tad, kad indivīds atpazīst sevī daļiņu Sīsīfa – varoņa, kas visu savu mūžu stūma akmeni kalnā, zinādams, ka tas atkal kritīs lejā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru