8 pazīmes, ka tev ir augsts emocionālās inteliģences līmenis

inte

Emocionālā inteliģence ir spēja saprast un pārvaldīt savas, kā arī citu cilvēku emocijas. Pastāv uzskats, ka emocionālā inteliģence ir noteicošāks veiksmes faktors par parasto inteliģenci vai IQ līmeni.

Tas tāpēc, ka emociju kontrole dažreiz ir svarīgāka par iespaidīgām prāta spējām.
Nesenā pētījumā ir noskaidrotas pazīmes, kas nosaka augstu emocionālās inteliģences līmeni. Cik no tām piemīt tev?

 

1. Tev ir plašs emocionālais vārdu krājums
Jo precīzākus vārdus lieto, lai aprakstītu savas emocijas, jo labāk izproti to, kā jūties, kas ir šo sajūtu cēlonis, un ko tev vajadzētu darīt lietas labā.

2. Tu interesējies par cilvēkiem, kurus nepazīsti
Emocionāli inteliģenti cilvēki vēlas iepazīt cilvēkus, kas viņiem ir apkārt. Patiesībā tie, kas pēc iepazīšanās mēdz uzdot daudz jautājumu, ir iejūtīgāki un labāk saprot citu vajadzības nekā tie, kas to nedara.

3. Tu nebaidies no pārmaiņām
Vēl viena emocionāli inteliģentu cilvēku iezīme ir spēja pielāgoties un ātri reaģēt uz pārmaiņām. Ja tu esi gatavs iespējamām pārmaiņām un jau laikus padomā par rīcības plānu gadījumā, ja tās notiek, tad tas norāda uz augstu emocionālās inteliģences līmeni.

4. Tu apzinies savas stiprās un vājās puses
Emocionāli inteliģenti cilvēki zina, kurās jomās viņi ir spēcīgāki, un kurās vēl ir, kur augt. Viņi ne tikai atzīst savas stipras un vājās puses, bet arī nosaka, kā veicināt savu izaugsmi. Šie cilvēki izmanto visu savu stipro pušu potenciālu, lai vājības paliktu otrā plānā.

5. Tu saproti citus
Cilvēki ar augstu emocionālās inteliģences līmeni saprot, kādas varētu būt citu sajūtas un domas. Ja tu spēj nolasīt citus kā atvērtu grāmatu, tad esi viens no šiem īpašajiem cilvēkiem.

6. Tevi ir grūti aizvainot un tu ilgi neturi ļaunu prātu uz citiem
Spēja pozitīvi reaģēt uz negatīvām situācijām ir ļoti svarīga emocionālās inteliģences iezīme. Šādi cilvēki spēj par sevi pasmieties un neļauj grūtībām sevi negatīvi ietekmēt.

7. Tu spēj sevi kontrolēt
Ja tu spēj paturēt savas domas pie sevis, lai izvairītos no konflikta un nerīkotos pārsteidzīgi, tas norāda uz emocionālo inteliģenci. Šādi cilvēki vienmēr zina kad pateikt “nē”, un izvairās lietot tādas frāzes kā “es nedomāju, ka varu” vai “neesmu pārliecināts”.

8. Tu nebaidies pieļaut kļūdas un atbrīvojies no negatīvām domām
Emocionāli inteliģenti cilvēki nekavējas pie pagātnes kļūdām un neļauj sev ieslīgt negatīvismā to dēļ. Viņi skatās uz neveiksmēm kā uz izaugsmes iespēju – mācīties no kļūdām un nepieļaut tās nākotnē.

Avots: brightside.me

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru