8 pazīmes, ka tu esi lielisks līderis!

1.Tu spēj iedvesmot citus

Vadība nav pozīcija vai privilēģija, vai arī spēks. Tas ir stāvoklis, kurā tu palīdzi citiem. Līdera pienākums – pirmais un pats svarīgākais – ir palīdzēt citiem, vadīt cilvēkus un ļaut viņiem sasniegt iecerēto.

2.Tev piemīt emocionālā inteliģence

Emocionālā inteliģence ir viena no svarīgākajām īpašībām, kas piemīt labiem līderiem. Bez tās pat visambiciozākie un izglītotākie cilvēki nespēj kļūt par lieliskiem līderiem.

3.Tu esi loģisks

Loģika ir spriešana, secīga un skaidra lauznīšu savietošana, lai saprastu kopējo bildi. Kopā ar visām pārējām nepieciešamajām prasmēm, ierindojas arī loģika. Racionāla spriešana un problēmu analizēšana ir vitāli nepieciešama. Loģiski argumenti, loģiska stratēģija – tas viss ir pamatā veiksmīgam komandas darbam līdera uzraudzībā.

4.Tu koncentrējies uz atrisinājumu, nevis problēmu

Problēma jau ir notikusi – to vairs nav iespējams pagriezt atpakaļ. Bet tas, ko tu vari darīt, ir analizēt iemeslus, kādēļ tā notika, kā tā notika? Kādos veidos iespējams šī brīža situāciju uzlabot? Tu negremdējies skumjās atmiņās, tu domā, kā situāciju uzlabot.

5.Tu nepārtraukti mācies

Alberts Einšteins ir teicis: „Mācīšanās procesam būtu jāsākas ar dzimšanu nu jābeidzas, nomirstot.” Noteikts līderis ir gatavs mācīties, lai sniegtu labāko sniegumu un palīdzētu citiem paveikt to pašu. Tu mācies, lai sekotu līdzi laikam un saprastu pasaulē aktuālāko.

6.Tu ļauj citiem justies labāk

Lieliski līderi nav ieinteresēti tajā, ka citi jutīsies par sevi slikti vai nepārliecināti. Tā vietā viņi grib radīt jaunus līderus. Personālā un profesionālā pašizaugsme, kā arī padoto izaugsme ir spējīgu un pašpārliecinātu cilvēku interesēs.

7.Tu domā ārpus kastes

Lieliski līderi izaicina šī brīža situāciju un domā, kā to padarīt vēl labāku. Viņi netic „dabiskajai lietu kārtībai”, lai padarītu pasauli par labāku vietu. Lieliski līderi sasniedz daudz, jo viņi ir gatavi jautāt nestandarta jautājumus, būt kritiski, lai radītu progresu.

8.Tu vairāk klausies, nekā runā

Tu ne tikai dzirdi, bet arī ieklausies. Tu zini, ka ir svarīgi uzklausīt gan labo, gan slikto, lai uzlabotu situāciju.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru