9 veidi, kā pateikt negatīvajai enerģijai “NĒ!”

  1. Atrodi laimi sevī.

Laimīgi cilvēki nav atkarīgi tikai no ārējās laimes avotiem, jo zina, līdz šie apstākļi būs beigušies, ar tiem pazudīs arī viņu laime. Tā vietā viņi prot atrast iekšējo „laimes ģeneratoru”, lai saglabātu savu iekšējo mieru un laimi.

  1. Praktizē pozitīvo domāšanu.

Domas iespaido mūsu rīcību, tādēļ, tad, kad tu domā negatīvi, tava nākotne vienkārši nespēj veidoties pozitīva. Pozitīvi cilvēki netic aizbildinājumiem, kurus viņu prāti spēj izstrādāt. Viņi izmanto pozitīvās afirmācijas, lai uzveiktu īstās un potenciālās problēmas.

  1. Meklē iemeslus, lai noticētu sev.

Ir neskaitāmi iemesli, lai mēs ticētu paši sev, par tad, kad situācijas šķiet traģiska. „Neļauj negativitātei sevi saskumdināt. Būs labi un ne tik labi brīži, cilvēki centīsies tev likt justies slikti par sevi un apstākļi tam palīdzēs, bet tik ilgi, kamēr tu ticēsi sev, nekas cits nebūs svarīgs.”

  1. Pārtrauc attiecības ar negatīviem cilvēkiem.

Videi ap tevi, protams, ir milzīga ietekme uz tevi pašu. Ja tu esi starp pozitīviem cilvēkiem, ir ticami, ka tu būsi laimīgs. Un arī pretēji – negatīvi cilvēki ātri vien parūpēsies par to, ka tu nejūties laimīgi.

  1. Regulāri trenējies.

Fizisks treniņš ir asociēts ar regulāru endorfīnu izdalīšanas – laimes hormonu, kas rūpējās par mūsu pašsajūtu. Pienācīga attieksme pret ķermeni nodrošina to, ka mūsu stresa līmenis samazinās, bet laimes līmenis – paaugstinās.

  1. Pavadi laiku dabā.

Atrašanās dabā attīta tavu prātu un atslābina ķermeni. Uzlādē savas enerģijas rezerves ar dabas palīdzību.

  1. Izvairies no impulsīvas naudas tērēšanas.

Mūsdienās ir teju neiespējami izvairīties no reklāmu piedāvājumiem un vēlmes, iegādāties šķietami lieliskās preces. Bet visbiežāk šīs preces ir luksus, kas mums tā īsti nemaz nav nepieciešams. Laimīgi cilvēki labāk investē savā labsajūtā, veselībā un pieredzē, nevis mantās. Atmiņas allaž ir vērtīgākas par precēm.

  1. Pieņem kļūdas un neveiksmes.

Kļūdas un neveiksmes ir lielisks veids, kā mācīties. Un, lai paātrinātu šo mācīšanās procesu, ir svarīgi sevi noskaņot šādai domāšanai.

  1. Uzņemies pilnu atbildību.

Atbildība rada sevī sajūtu – es esmu pieaudzis, atbildīgs cilvēks, kuram var uzticēties, es esmu kāds, kurš var pats uz sev uzticēties. Spēja uzņemties atbildību sniedz pārliecību dzīvei. Un tas ir vitāli nepieciešams, ja vēlamies sasniegt augstāku pašizaugsmes līmeni.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru