“Aitu cilvēki” – masu kultūras mentalitāte, kas “nozombē”

„Aitu cilvēki” (sheeple) – tā tie reizēm apzīmēti. Gluži vienkārši ikdienas-ierindas cilvēki, kuri gluži normāli pieņēmuši monotonu darba, atpūtas, iepirkšanās, pakļaušanās ritmu/rutīnu. Viņi ir gluži kā trenēti pieņemt visu to, kas nepieciešams cilvēku „nozombēšanai”. Reizēm pat var šķist, ka viņi paši to vēlās.

Šie „aitu cilvēki” ir gluži vai trenēti pakļauties, lai tie aizvadītu mazliet muļķīgu un vienkāršu dzīvi. „Aitu cilvēki” ir aktīvākie populārās kultūras atbalstītāji, pakļaudamies pašām populārākajām dzīves naratīvam, grupas domāšanai un grupas rīcībai. Viņi arī ātri vien ietekmējās no žurnāliem un reklāmām.

Teju vai krimināli viņi dzīvo ne-informētības pasaulē – „aitu cilvēki” ir viegli ietekmējami, paklausīgi, izšķērdīgi. Viņi pakļaujas pavēlēm un kultūras dinamikai – lai arī kādu ceļu tā ietu. Viņi bieži vien padara paši sevi par vergiem, strādādami materiāli nevajadzīgu, bet gribētu lietu iegādei, neapzinādamies patieso vērtību precēm un savam laikam.

„Aitu cilvēku” galvenais mērķis ir sasniegt komfortu un drošības sajūtu, kas patiesībā ir gluži vienkārša ilūzija.

„Aitu cilvēki” ir teju visur. Lai izteiktos vēl konkrētāk, viņu populācija ātri vien pieaug skaita ziņā.

Bet tam visam ir arī pozitīvā puse. Ievērojams skaits cilvēku ir gatavi apjaust savus trūkumus, lai pamostos no „aitu cilvēku” mentalitātes. Un tas ir ļoti iedvesmojoši, jo galvenokārt norāda uz to, ka cilvēki beidzot apzinās savu vērtību.

 

Tas, ko mēs darām un domājam, bieži vien nemaz neatspoguļo to, kas mēs paši esam.

Mūsu uzvedība bieži vien ir, pārdroši izsakoties, ieprogrammēta jau kopš bērnības, bet ne jau pozitīvi.

Pamošanās no „aitu cilvēku” mentalitātes ir milzīgs solis pretim sevis apjaušanai, tieši tādēļ es gribu iedvesmot arī tevi atbrīvoties no domām, kas nav tavas, rīcības, kas nav tava un prieks, kas nemaz nav prieks. Ieklausies sevī!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Jane</cite>

    Kaut ko līdzīgu arī pauž Iluminātu pretkustība.

  • <cite class="fn">Olita Niedrite</cite>

    Izglītības sistēma speciāli tika izveidota lai bērnus izaudzinātu par aitām.Mana vecā audzinātāja reiz mums sūrojās, ka viņas jaunībā skolēni esot bijuši zinātkāri, enerģiski, entuziastiski, tagad atgādinot slapjas aitas, kuras tukši blenžot tāfelē.Tātad ar katru paaudzi sabiedrību spiež aizvien zemākā pakļautībā, pie viena pārliecinot, ka tā dara visi un tāpēc tā ir normāla sabiedrība.

Pievienot komentāru