Apgūsti ķermeņa valodas trikus un ietekmē cilvēkus psiholoģiski

ROKAS

Kad esam nobijušies, mēs turam rokas piespiesti ķermenim, kad esam dusmīgi, nomākti vai nobijušies, turam tās augstāk, bet, kad esam laimīgi, neierobežojam tās. Ja vēlies, lai kāds jūtas ērti tavā klātbūtnē, ļauj, lai tavas rokas ir atbrīvotas. Nostādi gan sevi, gan cilvēkus ap sevi patīkamā situācijā, nesakrusto rokas sev priekšā, lai demonstrētu, ka jūties labi šajā situācijā. Tādējādi liksi arī citiem justies labi. Tieši tik vienkārši.

LŪPAS

Lūpas spēj tevi nodot – vismaz tavas emocijas. Kad jūtamies labi vai nesaspringti, smaidām ar visu seju. Tas iekļauj ne tikai lūpas, bet arī acis, uzacis un vaigu kaulus. Savukārt neīsts smaids, ar kuru esam saskārušies kaut reizi dzīvē, ir tāds, kas nesasniedz visu seju, ar to saprotot to, ka mēs nesmaidām ar acīm, vaigiem, uzacīm un pašām lūpām. Ja smaids ir viltots, smaidām ar taisni izstieptām lūpām, pārējām sejas daļām teju izkustoties, drīzāk par neizkustoties. Tātad, ja velies paust kādam, ka esi laimīgs un sarunā ieinteresēts, pārliecies, ka reaģē ar visu savu seju, ka tavas acis ir plaši atvērtas un sejas muskuļi maksimāli iespējami atbrīvoti.

PĒDAS

Visticamāk, ka sarunas laikā tu pārāk daudz uzmanību nepievērs savām pēdām, tomēr, ja pievērs, tas skaidri norāda uz intereses trūkumu. Bet virziens, uz kuru norāda tavi pirkstgali, kad tu runā ar kādu, var norādīt uz tavu komforta līmeni attiecīgajā situācijā. Kad tu jūties pozitīvi, tavas pēdas dabiski būs vērstas pret otru sarunā iesaistīto personu. Kad tu jūties apdraudēts un nedrošs, viena no tavām kājām var būt vērsta pret sarunā iesaistīto personu, bet otra prom no tās. Kad tu jūties apdraudēts, tīri instinktīvi tu nevēlies būt vērsts pret cilvēku, kas veicina nedrošības sajūtu. Tātad – apzinies šīs iezīmes un tad, kad vēlies radīt iespaidu par savu pārliecību, vērs kājas pret otru cilvēku.

ACIS

Acu kontakts – tas ir balanss. Ja tu veido pārlieku daudz acu kontakta, tu vari radīt pārlieku intīmu gaisotni vai arī veicināt nepatīkamu un neveiklu situāciju otrai sarunā iesaistītajai personai. Visa atslēga ir atrast to „pietiekamo daudzumu”, kad acu skatiens ir tieši pietiekams. Atbrīvojies un uzvedies dabiski.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru