Astoņi zinātniski pierādīti veidi, kā kļūt pievilcīgākam

Humora izjūta

Nē – smiešanās par citiem; Jā – spēja pasmieties par sevi

Visiem ir zināms, ka laba humora izjūta piesaista citus. Zinot, kā pasmieties par sevi, cilvēki uzreiz kļūst daudz pievilcīgāki. Vairākos pētījumos ir noskaidrots, ka sievietēm patīk tādi vīrieši, kas viņas var sasmīdināt. Vīriešiem, savukārt, sievietes humora izjūta nav tik svarīga, bet smaids vienmēr tiks novērtēts.

Apkārtējā vide

Nē – doma, ka būt vienam ir forši; Jā – pulcē sev apkārt labus draugus

Kalifornijas Universitātes pētnieki ir noskaidrojuši, ka cilvēki gandrīz vienmēr šķiet pievilcīgāki, kad atrodas kompānijā. Tā notiek, jo smadzenes apstrādā visu kopbildi, nevis katru seju atsevišķi, tāpēc cilvēki izskatās “parasti”, un rezultātā ir arī pievilcīgāki.

Poza

Nē – slēgtā poza; Jā – atvērtā poza

Vairākos pētījumos ir pierādīts, ka pašpārliecināta un atvērta poza rada pozitīvāku pirmo iespaidu par cilvēku.

Komunikācija

Nē – runā tikai par sevi; Jā – uzdod jautājumus sarunu biedram

Hārvarda Universitātes pētījumā ir noskaidrots, ka, runājot tikai par sevi, otra cilvēka smadzenes to uztver tāpat kā, piemēram, runāšanu par maltīti. Šāda saruna viņam noteikti neies pie sirds. Labāk uzdod dziļdomīgus un oriģinālus jautājumus, un, iespējams, liksi sevi iemīlēt.

Līdera dotības

Nē – gaidi kamēr citi izlems; Jā – uzņemies iniciatīvu

Cilvēkiem jau no dabas labāk patīk līderi. Kādā pētījumā tika noskaidrots, ka grupas dalībniekiem, salīdzinājumā ar cilvēkiem no malas, savs līderis šķiet pievilcīgāks. Piemēram, uzņēmuma darbiniekiem viņu direktors var šķist pievilcīgāks nekā cilvēkiem, kas tur nestrādā.

Sejas izteiksme

Nē – uztver visu pārāk nopietni; Jā – bieži smaidi un raugies uz visu no gaišās puses

Šveiciešu zinātnieki veica eksperimentu par to, kāda ir saistība starp pievilcīgumu un smaidīšanu. Viņi noskaidroja, ka plats un sirsnīgs smaids cilvēku padara daudz pievilcīgāku citu acīs.

Izturēšanās pret citiem

Nē – seko citu piemēram; Jā – kļūsti par piemēru citiem

Labestība vienmēr ir pievilcīga. 2014. gadā Ķīnā tika veikts pētījums, kura ietvaros cilvēki par pievilcīgākiem uzskatīja tos, par kuriem bija dzirdējuši kaut ko labu. Darot labu citiem, tu ne tikai uzlabosi viņu domas par tevi, bet arī padarīsi pasauli labāku.

Personiskās iezīmes

Nē – mēģini pielabināties citiem: Jā – esi patiess pret sevi

Nav vienas noteiktas formulas, kas cilvēku padara pievilcīgu. Skaistums slēpjas mūsu acīs, un pievilcīgumu ietekmē gan apkārtējā vide, gan pieredze, gan arī gaumes izjūta. Tāpēc vienmēr ir jābūt patiesam pret sevi, jo kādu dienu kāds tevi iemīlēs tādu, kāds esi.

Avots: brightside.me

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru