Badošanās un mēness fāzes. Katrā laikā – cita iedarbība!

Piemēram, vēl pagājušajā gadsimtā vācu zirgkopis Šrots, ievērojis, ka zirgi smagi saslimuši, nolēma ar tiem jāt, līdz lopiņi nobeigsies. Pagāja viena diena, divas, trīs, bet nedzirdītie un nebarotie zirgi tā vietā, lai nobeigtos, atveseļojās. Tā pamazām izveidojās viena no efektīvākajām, uz atturēšanos no ēdiena pamatotajām ārstniecības metodēm.

Pēdējā laikā badošanās un atturēšanās no ēdiena kļuvusi par modes lietu. Ja badošanās tiek ievērota profilakses nolūkos, lai dotu organismam iespēju sevi attīrīt, pret to iebilst nav pamata.

Toties nolūkā samazināt ķermeņa svaru tā nav efektīva. Lai atbrīvotos no liekajiem kilogramiem, daudz noderīgākas ir atslodzes dienas.

Atturoties no ēdiena, kad pie debesīm spīd jauns mēness, tiek novērsta dažu slimību attīstība – šajā dienā organisms attīrās īpaši efektīvi. Mazāk ēst ieteicams arī dienu pirms jauna mēness un pilnmēness laikā. Daudzi, to pat neapzinoties, vairāk ēd dilstoša nekā augoša mēness periodā un, pateicoties tam, no liekā svara necieš.

Ārstnieciskās badošanās īpatnība ir tā, ka, atsakoties no ēdiena un ūdens, slimās šūnas aiziet bojā daudz intensīvāk un organisma attīrīšanās notiek efektīvāk.

Vienu ārstnieciskās badošanās dienu bez ēdiena un ūdens austrumu medicīna pielīdzina trim badošanās dienām, kad ūdens tiek lietots. Turklāt arī prakse pierādījusi, ka bez dzēriena badošanās norit daudz vieglāk un mierīgāk.

Novērots arī, ka ārstnieciskās badošanās laikā cilvēka radošās un intelektuālās darbspējas nekādi necieš, bet, gluži pretēji, pat uzlabojas. Bet, kas attiecas uz fiziskām darbspējām, tās ilgāku laiku var saglabāties bez izmaiņām, lai gan nogurums no muskuļu slodzes iestājas agrāk un tāpēc nepieciešama ilgāka atpūta.

Vienlaikus, protams, arī sevi atbilstīgi jānoskaņo: jākoncentrē uzmanība uz to, ka atturēšanās no ēdiena un ūdens ir apzināta, ka tā nāk par labu veselībai, ka noārdās slimās šūnas, organisms attīrās no toksīniem un sārņiem.

Starp citu, ēstgribu ietekmē arī izmantoto trauku krāsa. No dzeltenas krāsas šķīvja cilvēks apēdīs mazāk nekā parasti, ātrāk jutīsies paēdis. Sarkani trauki izraisa satraukumu un nemieru, un ēdiens uz tādiem izskatās mazāk garšīgs. Gaišzili trauki ir ļoti piemēroti salātiem, bet ne tējai un kafijai. Pie galda, kas servēts ar gaišziliem traukiem, bieži rodas nopietnas principiālas diskusijas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru