Cilvēka uzvedības mīklas, kuras joprojām nespēj atšifrēt pat zinātnieki

meli

Pie šiem jautājumiem pieder arī 10 cilvēka uzvedības mīklas, kuras savulaik savācis un nopublicējis žurnāls New Scientist. Un pirmā mīkla šajā sarakstā ir… meli.

Precīzāk, kāds nenosakāms reflekss, pateicoties kuram cilvēki, kad melo, nosarkst. Jā, visi zina, ka sārtums nodod meli. Taču kontrolēt šo procesu cilvēks nez kādēļ nespēj. Un vēl zinātnieki nekādi nespēj saprast, kāpēc joki liek cilvēkiem smieties. Tas, protams, ir smieklīgi, bet tomēr…

Cits zinātniski interesants jautājums – iemīlējušos cilvēku skūpsti. Ir viedoklis, ka skūpsti kalpo kā atgādinājums par mātes krūti – sava veida zīdaiņa reflekss, kas saglabājies zemapziņā.

Taču iespējama arī otra versija, kas šo faktu skaidro ar mūsu tālo senču uzvedību, proti, sencilvēki mēdza vispirms rupjo barību sakošļāt un tikai tad no mutes mutē dot mazulim. Kopā ar ēdienu notika arī siekalu apmaiņa, kas attālināti atgādina skūpstu.

Zinātnieku pasauli interesē arī pusaudžu pārejas vecums. Cilvēkiem tas ir smags un atbildīgs dzīves posms. Toties nezināmu iemeslu dēļ dzīvniekiem tāda nav.

Mīklu sarakstā minēta arī cilvēku māņticība, sapņi, altruisms, mūzika un glezniecība, pat deguna urbināšana.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru