Gribi iegūt labu darbu? Atceries šo informāciju un padomus

1.”Kāds ir nākamais solis šajā procesā?”

Visticamāk, ka tu būsi satraukts par to, kas notiks pēc tam, kad tu būsi pametis intervijas telpu. Lai sagatavotos šim uztraukumam un laikam pēc intervijas, noskaidro nepieciešamo, piemēram, vai kompānija domā intervēt vēl citus kandidātus vai arī tu esi vienīgais. Vai arī cik drīz tiks veikts lēmums par pieņemšanu? Tu jutīsies labāk, neesot neziņā.

2.”Vai jums būtu nepieciešams vēl kaut kas no manis, pirms veicat lēmumu.”

Šāda klasiska frāze norāda ieinteresētību strādāt. Tavs entuziasms ir gandrīz tikpat svarīgs kā tavs CV.

3.”Vai jums ir kādas neskaidrības vai jautājumi, saistībā ar manu piemērotību konkrētajai darba pozīcijai.”

Intervijas laikā tu sapratīsi, vai tā norit veiksmīgi. Šāds jautājums var palīdzēt atbrīvoties no bažām (ja tādas ir) un ļaut skaidri saprast situāciju.

4.”Cik piemērots es esmu šim amatam?”

Šis jautājums ļaus tev saprast, ko intervijas vadītājs kopumā domā par tavu iepriekšējo darba pieredzi. Ja atbilde būs vairāk negatīva, tu nelolosi liekas cerības. Bet, ja pozitīva, viss noritējis veiksmīgi.

5.”Kā jūs raksturotu šīs kompānijas kultūru, vidi?”

Šāds jautājums norāda, ka tu esi ieinteresēts arī profesionāli par to, kādu vidi uzņēmums rada darbiniekiem. Tas ļauj saprast, ka esi pieredzējis un meklē pašu labāko.

6.”Es labprāt strādātu pie jums un iegūtu šo darbu. Esmu veicis savus pētījumus saistībā ar šo amatu, esmu ieinteresēts, tādēļ arī gribētu zināt, kad jūs sniegsiet atbildi šī jautājuma sakarā.”

Norādot, ka tevi interesē tas, kad atbilde tiks sniegta, atkal norāda uz tavu ieinteresētību. Turklāt, norādot, ka tu labprāt strādātu, tu atstāj par sevi paliekošu iespaidu, kas ir svarīgi, ja neesi vienīgais amata kandidāts.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru