Iekšējais miers – Kā to saglabāt un iegūt? 6 padomi, kas tev noderēs

  1. Saglabā perspektīvu!

Nomierinies un saproti, ka pasaules gals nav pienācis un tik drīz arī nepienāks.

Tas var šķist pašsaprotami, bet daudzi jo daudzi cilvēki, aizvada dienu pēc dienas, neapzinādamies, ka sevī audzē milzīgu uztraukumu. Tas notiek tādēļ, ka mēs paši ļaujam sīkumiem un niekiem kā sēklām sākt dīgt mūsos, līdz tie pāraug lielā stresa, kas var kontrolēt gan ķermeni, gan prātu.

Kad tavā priekšā ir izaicinājumi vai stresa pilnas situācijas, padomā pie sevis: „Vai tas mani nogalinās?”. Tici vai nē, bet gandrīz vienmēr atbilde būs noliedzoša.

  1. Noskaņo sevi.

Cilvēkiem piemīt neaprakstāma atkarība no mūzikas. Mēs to klausāmies darbā, esot pie mašīnas stūres, mācoties, sportojot un tā tālāk. Mūzika var nomierināt, bet tā var arī radīt papildus stresu. Izvēlies, kā tu ietekmēsi sevi ar mūziku.

  1. Dodies apgaitā.

Nē, ne cietuma apgaitā. Ierodoties mājās, atvēli sev 10, 15 minūtes, un vienkārši dodies ārā. Šīs 15 minūtes velti sev uz pastaigai. Tā tu atbrīvosies no stresa un nevajadzīgām domām, citiem vārdiem, nenesīsi negācijas savā mājā. Ja turpināsi šādu rituāli katru dienu, nedēļas beigās vai vienkārši pēc nedēļas tava pasaule izskatīsies citādāk.

  1. Cieni!

Cieni sevi, savu laiku un prātu.

Tavām smadzenēm ir grūti darīt vairākus darbus vienlaikus. Visam tavam ķermenim tā ir teju neiespējamā misija. Saproti, kas tev paveicams, un pievērsies šim vienam uzdevumam. Ieliec tajā visu savu sirdi! Tādējādi tu nepārpūlēsi sevi, spēsi labāk koncentrēties, tādējādi sakārtojot un nomierinot savu prātu.

  1. Atceries par elpošanu.

Ironisks ir secinājums, ka mēs cilvēki esam uzskatāmi par attīstītāko no sugām, tomēr jogas un meditācijas instruktori mums pamatoti atgādina, ka elpot arī ir nepieciešams. Un, jā, arī dzert ūdeni.

Elpo dziļi.

  1. Apjaut pasauli.

Izej ārā un apskaties ap pasauli, kurā tu dzīvo. Ieelpo un izbaudi tās skaistumu. Aplūko smalkākās detaļas… tās ir fascinējošas! No neskaitāmies tūkstošiem lapu, kas rudenī virpuļo, līdz koku ēnām uz asfalta un gaismu spēlēm logos. Ir tik daudz par ko priecāties.

Apjaut pasaules skaistumu un daļa tavu problēmu pazudīs – gluži vienkārši, tu sapratīsi, cik nesvarīgas tās ir…

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru