Smadzeņu viļņi ietekmē tavu mentālo stāvokli; bet Tu to visu vari kontrolēt!

Iemācies kontrolēt smadzeņu viļņus un savu mentālo stāvokli.

Paātrinot vai palēninot savus smadzeņu viļņus, mēs varam izmainīt to, ko jūtam, darām vai pat domājam.

Meditācija ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā stimulēt „Beta” smadzeņu viļņus. „Alfa” smadzeņu viļņi samazina „Beta” un „Teta”, palīdzot mums uzlabot savu veselību un labsajūtu.

Smadzeņu viļņi ir elektrisku impulsu pārvietošanās pa mūsu smadzenēm. Frekvence, kādā darbojas mūsu smadzeņu viļņi, var tikt izmērīta. Pēc konkrētās frekvences tiek veidots šis smadzeņu viļņu iedalījums: „Beta”, ”Alfa”, ”Teta” un „Delta”.

„Beta” ir kustību un domāšanas smadzeņu vilnis. „Beta” viļņi svārstās no 14 līdz 40 cikliem sekundē, kas ir daudz. Šajā stāvoklī cilvēks intensīvi domā un klausās. Viņš analizē problēmas, apgūst informāciju un pieņem lēmumus. Šis ir mūsu normālais smadzeņu stāvoklis esot darbā, skolā un pat iepērkoties. Mūsu prāts ir modrs šajā stadijā.

„Alfa” ir lēnāks un atbrīvotāks stāvoklis. „Alfa” viļņi svārstās no 9 līdz 14 cikliem sekundē. Šajā stāvoklī katrs indivīds ir pilnībā pieradis pie apkārtnes, viņš nav tik saspringts un ir atslābinātāks. Cilvēks jūtas ērti esot „Alfa” smadzeņu viļņu ietekmē. Meditāciju parasti praktizē, ja trūkst šie viļņi un ir grūti atslēgties no spraigās ikdienas (un „Beta” viļņiem).

 „Teta” viļņu ietekmē cilvēks parasti ir aizdomājies vai intuitīvi domā. „Teta” viļņi svārstās ar vēl zemāku frekvenci, no 5 līdz 8 cikliem sekundē. Šis smadzeņu stāvoklis novērojams starp miegu un nomodu. Šajā stāvoklī cilvēka zemapziņa figurē paralēli apziņai. Ir iespējams atsaukt atmiņā faktus un atmiņas, kas jau sen aizmirstas. Šajā stāvoklī cilvēks jūtas pārguris, jo viņš ir gandrīz vai aizmidzis. „Teta” viļņu ietekmē bieži vien rodas depresija un cilvēki atceras pagātnes problēmas, taču šīs negatīvās komplikācijas var kontrolēt.

„Delta” ir vislēnākais no visiem četriem smadzeņu viļņu veidiem; tas ir aktīvs mūsu miegā. Smadzeņu viļņi svārstās no 1.5 līdz 4 cikliem sekundē. Šajā stāvoklī miegs ir ciešs un diemžēl arī bez sapņiem. Miegā arī bieži izpaužas „Teta” viļņi, radot zemapziņas sapņus.

Katru dienu mēs izejam cauri visiem šiem stāvokļiem, un bieži vien tie ir koherenti jeb tie pārklājas dažādās situācijās. Tieši tas, cik ļoti kāds smadzeņu vilnis ņem virsroku, nosaka, cik dziļi šajā stāvoklī atrodamies. Zinot šo stāvokļu izpausmes un pazīmes, mēs varam iemācīties kontrolēt tos. Mēģini atcerēties vidi un to, par ko domāji kādā konkrētā brīdī, un tev ļoti iespējams izdosies sasniegt līdzīgu mentālo stāvokli, kādā tu biji šajā momentā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru