Iemācies meditēt ar šo vienkāršo soļu palīdzību

  1. Atrodi laiku un vietu. Izraugies katrā dienā konkrētu laiku, ko atvēlēt meditācijai, piemēram, rītos pēc pamošanās vai vakaros pirms aizmigšanas. Vietu vēlams izvēlēties klusu, tādu, kurā tev nekas nenovērš uzmanību.
  2. Uzstādi taimeri. Sāc ar 5 minūtēm, vēlāk pamazām pagarini laiku līdz 15 – 20 minūtēm.
  3. Atrodi ērtu sēdus pozīciju. Vari sēdēt saliektām kājām uz zemes vai arī uz krēsla, tā, ka pēdas plakani piegulst zemei.
  4. Uzmani stāju. Sēdi taisni, rokas novieto ērtā pozīcijā. Kakls garš, zods noliekts mazliet uz leju, mēle mutē atslābināta. Aizvērto acu skatiens vērsts lejup, 3 – 5 metrus tev priekšā.
  5. Elpo dziļi. Dziļa elpošana nomierina ķermeni un palīdz tev labāk apzināties sevi.
  6. Koncentrē uzmanību uz elpošanu. Pievērs uzmanību tai elpošanas sistēmas daļai, kur elpa šķiet visjūtamākā – nāsīm, rīklei vai diafragmai. Centies nemainīt fokusu.
  7. Nenovērs uzmanību no elpošanas. Ieelpojot un izelpojot, turpini koncentrēties tikai uz elpošanu, sajūti, kā elpa plūst cauri ķermenim. Ļauj, lai domas plūst cauri prātam, necenšoties tās apturēt, bet nepieķeries nevienai no tām. Ja uzmanība aizklīst, sakoncentrē to uz elpošanu no jauna.
  8. Atkārto 6. un 7. punktu. Meditācijas laikā tavs prāts centīsies klejot – tas ir neizbēgami. Vienkārši pieņem to un atgriezies pie elpošanas.
  9. Esi laipns pret sevi. Nepārmet sev, ja uzmanība nepārtraukti aizklīst vai ja meditācijas laikā aizmiedz. Ja meditējot esi ļoti noguris, vari meditēt arī ar atvērtām acīm un piecelties stāvākā (bet joprojām atslābinātā) pozīcijā.
  10.  Izej no meditācijas stāvokļa pamazām. Kad nozvana taimeris, neatver acis strauji, bet lēnītēm. Izjūti pateicību pret sevi un to, ko dari.

Avots: mindboygreen.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru