Iemesli, kādēļ pāri ar laiku sāk uzvesties līdzīgi

1.Mēs dabiski izvēlamies cilvēkus, kuri ir līdzīgi mums – gan pēc DNS, gan uzvedības un attieksmes.

Nesen veikts pētījums Kolorado Universitātē atklājis, ka mēs izvēlamies kā dzīves partnerus cilvēkus ar mums pašiem līdzīgu DNS. Tas liek domāt, ka apzināti vai nē, mēs sev izvēlamies cilvēkus, kas nākuši no tās pašas gēnu bāzes, no kādas esam nākuši mēs.

Turklāt, mēs izvēlamies sev līdzīgus cilvēkus gan pēc to izglītības, gan finansēm, gan interesēm, jo mēs katrs vēlamies sev to labāko un atbilstošāko. Un tas šķiet pašsaprotami. Un bieži vien mēs arī izvēlamies partnerus, kas vizuāli ir mums līdzīgi.

2.Mēs iespaidojam viens otra emocijas.

Laika gaitā, esot ar partneri, mēs vienkārši sākam izjust līdzīgas emocijas. Mēs iespaidojam viens otru. Cilvēki ir izcili mīmi un bieži vieni, paši to neapjaušot, pieņemam citu uzvedību un attieksmes. Mēs sākam atdarināt.

Pētnieki vēl nav līdz galam skaidrs, kādēļ tas tā ir, bet ir neapšaubāmi skaidrs, ka pāri sāk izturēties līdzīgi laika gaitā.

3.Mēs apmaināmies ar leksiku.

Mēs visu mūžu mācāmies – apzināti vai neapzināti. Viens no šiem priekšmetiem – mācību priekšmetiem – ir valoda. Mēs mācāmies no partnera jaunus vārdus, izrunu, teicienus un tā tālāk. Mūsu valodas stili sāk saplūst.

Kā izrādās, mīlnieki imitē viens otra valodu daudz biežāk, kad tie jūtas laimīgi. Un gluži pretējais ir novērojams, kad tie ir dusmīgi viens uz otru. Izrādās, ka pāriem ir kopīgi ne tikai piedzīvojumi un stāsti, bet pat valoda, kādā tie šos stāstus spēj nodot citiem.

4.Mēs mainās savu attieksmi, ja to maina partneris.

Pāri ne tikai runā un uzvedās līdzīgi, tie bieži vien izjūt patiku pret vienām un tām pašām lietām, situācijām un notikumiem. 2007.gadā veikts pētījums Jēlā atklājis, ka, ja viens no partneriem nelēmis atmest smēķēšanu, visticamāk drīz vien to paveiks arī otrs. Mēs uzņemam gan apzinātu spiedienu mainīties, gan neapzinātu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru