Izvērtē savu personību pēc šiem 7 kritērijiem

  1. Tu esi izveidojis konkrētus rīta paradums. Daži eksperti tic, ka rīta rutīnas ir ļoti izplatītas veiksmīgu cilvēku vidū. Sekojot rīta rutīnai, tu stiprini savu gribasspēku un šāds paradums ir saistīts ar labāku paškontroli. Nevar nepiebilst, ka cilvēkiem, kuri uzskatāmi par cīruļiem, tika novērotas mazākas neirotisku traucējumu un depresijas pazīmes, nekā pūcēm.
  2. Tu mīli tenkas. Ikviens šad un tad ir vainīgs pie nenozīmīgas jaunumu apspriešanas. Bet, ja tenkas veido visu tavas dzīves saturu un jēgu, tad tā nav diez cik laba pazīme. Pētījumos tika atklāts, ka tenkotājiem ir lielāka nemiera sajūta, jo viņi biežāk jūtas garlaikoti, skaudīgi un dzīvo ar vēlmi pēc uzmanības. Šī īpašība liecina arī par vēlmi justies pārākam sociālā grupā.
  3. Tev ir ‘’saldais zobs’’. Jaukus cilvēkus mēs dažkārt mēdzam saukt par saldumiņiem, un, lai cik dīvaini arī nebūtu, pētījumos ir pierādīts, ka laipni cilvēki biežāk izjūt kāri pēc saldiem ēdieniem. Veicot izpēti noskaidrojās, ka tie, kuri deva priekšroku saldiem našķiem, bija daudz izpalīdzīgāki un gatavi iesaistīties problēmu risināšanā. Kā arī pastāv mazāka iespēja, ka ar šādiem cilvēkiem izveidosies konflikta situācijas.
  4. Tev patīk ceļot. Kuram gan nepatīk labs atvaļinājums?! Bet kāpēc daži ir gatavi atgriezties mājās jau pēc nedēļas, kamēr citi ceļo pa pasauli vairākus mēnešus no vietas? Pētījumā tika noskaidrots, ka ceļotājiem ir atvērtāks prāts un viņi ir radošāki, inteliģentāki, un (kāds pārsteigums) turīgāki.
  5. Tu patīc cilvēkiem. Ja tu bez problēmām spēj sasaukt cilvēkus vienkopus atrodoties kādā sociālā pasākumā, tu, visticamāk, esi harizmātisks cilvēks. Cilvēkiem patīk tevī klausīties un viņi apbrīno tavu pašpārliecinātību. Šo iemeslu dēļ tu esi labs kandidāts vadošiem amatiem un līdera pozīcijai.
  6. Tu esi neizlēmīgs. Neizlēmība bieži tiek jaukta ar blēdīgumu un sliktiem nodomiem. Bet patiesībā, atšķirība starp izlēmīgiem un neizlēmīgiem cilvēkiem ir tajā, cik daudz informācijas viņiem ir. Pētījumā tika atklāts, ka izlēmīgi cilvēki, pieņemot lēmumu vērā ņēma daudz mazāk lēmumu ietekmējošo faktoru, kamēr neizlēmīgi cilvēki daudz rūpīgāk centās izsvērt visus plusus un mīnusus.
  7. Tu māki iebiedēt cilvēkus. Dažiem cilvēkiem citu personu iebiedēšana ir normāla parādība, bieži vien neapzināta. Ja cilvēki ar tevi saskaroties jūtas iebiedēti, vairumā gadījumu tas ir tāpēc, ka tev piemīt neparasta un līdz galam neiepazīta rakstura iezīme. Piemēram, vienā pētījumā tika noskaidrots, ka vīrieši inteliģentu sieviešu klātbūtnē jutās iebedēti. Vēl citā pētījumā tika pierādīts, ka izskatīgiem vīriešiem ir mazākas izredzes atrast darbu, jo viņu priekšnieki jūtas iebiedēti viņu klātbūtnē.

 

Avots: http://www.lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru