Kā pasūtīt bērna dzimumu. Zinātniski un šamaniski paņēmieni


Bērna dzimuma plānošana nebūt nav tik muļķīga iedoma, kā varētu šķist. Ļoti daudziem topošajiem vecākiem vārds “bērns” saistās vai nu tieši ar zēnu vai meiteni.

Ja cerības nepiepildās, iespējama vilšanās, kas vēlāk var rikošetā sāpīgi skart ne pie kā nevainīgo bērnu. Nekā jautra nav arī tajās ģimenēs, kurās bez mitas dzimst tikai puikas vai arī meitenes. Šī problēma ir veca kā pasaule, un tikpat sen tai mēģināts rast atminējumu. Tikai pagājušajā – XX gadsimtā atbildes meklējumos iesaistījās arī zinātne.

Reizinām un atņemam

Franču zinātnieku metode balstīta uz spermatozoīdu molekulārā svara atšķirībām atkarībā no tā, vai tajos ir Y vai X hromosomas.

Lielāka mirstība nekā sievietēm vīriešus pavada visos viņa dzīves un attīstības posmos. Nav izņēmums arī spermatozoīdi ar vīrišķo Y hromosomu. Tie ir viegli, hiperaktīvi un – pārlieku ievainojami. Ja dzimumakts noticis mazāk nekā diennakti pirms ovulācijas, tad veiklie Y ātrāk nokļūst līdz mērķim, un ar 78% ticamību var apgalvot, ka piedzims puika. Bet, ja dzimumakts noticis 25–36 stundas līdz ovulācijai vai 1–2 dienas pēc tās, Y hromosomas mirst. Ieņemšanas brīdī pie olšūnas paliek lielākoties spermatozoīdi ar X hromosomu. Tādēļ šajā laikā iespēja ieņemt meiteni ir 71% gadījumu. Sarežģīti ir tikai precīzi izskaitļot ovulācijas laiku. Mūsdienās to visdrošāk noteikt ar speciāliem testiem.

Pirms gadiem četrdesmit poļu ārsts Františeks Benedo, statistiski apsekodams 40 000 gadījumu, izstrādāja vienkāršotu paņēmienu, kā pietiekami precīzi (līdz 87%) piešķirt nākamajam bērniņam vēlamo dzimumu. Rūpīgi skaitot menstruālā cikla dienas, zēna ieņemšana tiek prognozēta, ja dzimumakts notiek 11–12 dienas, bet meitenes – 13–14 dienas pirms menstruāciju sākuma.

Šīs metodes citas variācijas ir tuvākas tautas pazīmēm. Piemēram, kalmiku netradicionālajā medicīnā ar vienas dienas precizitāti tiek izskaitļots vecāku vecums bērna ieņemšanas brīdī. Pēc tam tēva vecums tiek dalīts ar 4, bet mātes – ar 3. Šie “maģiskie” skaitļi pamatoti ar periodisku asiņu atjaunošanos – ik pēc četriem gadiem vīriešiem un ik pēc trim sievietēm. Tajā pašā laikā tiek ņemti vērā lieli asins zudumi – operācijas, dzemdības, asinspārliešana. Iegūtās decimāldaļas salīdzina, un nākamā bērna dzimums tiek identificēts ar tā vecāka dzimumu, kura bioritmu rādītājs ir lielāks (proti, kura asinis ir “jaunākas”). Šādas prognozes ticamības iespēja ir no 68 līdz 98%.

Vairāk lasi nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru