Kāpēc ķermeni dēvē par “zirgu”, kas mielo dvēseli

dvesele_kermenis

* Neatbilstīgs vai vienveidīgs uzturs, kad organisms netiek nodrošināts ar šūnu atjaunošanai nepieciešamajiem mikroelementiem. Visas ķermenī esošās šūnas nepārtraukti atjaunojas, bet, ja tās nenodrošina ar kvalitatīvu “būvmateriālu”, tās liks lietā to, ko uzņemam ar ēdienu. Tāpēc uzturam jābūt daudzveidīgam un bagātam ar mikroelementiem. Pretējā gadījumā viss uzbūvētais būs ar defektiem.

* Organisma pašsaindēšanās pārēšanās rezultātā. Mūsu vajadzības pēc ēdiena ir diezgan ierobežotas, taču eksistē instinktīvi paradumi, kas liek cilvēkam ēst vairāk, nekā nepieciešams. Kamēr šie instinkti ar gribasspēku netiks savaldīti, liekais svars un ar to saistītās saslimšanas ir neizbēgamas.

* Pasīvs dzīvesveids, kad organisms nesaņem vajadzīgo slodzi, netiek izlocītas locītavas un muskuļi. Ja cilvēkam ir sēdošs darbs un viņš nekad nevingro, muskuļi kļūst ļengani, locītavās nogulsnējas sāļi, un nekādas procedūras ilgstošu rezultātu nedos.

* Savu spēju un spēka pārvērtēšana, ceļot vai pārvietojot pārāk lielus smagumus, strādājot līdz spēku izsīkumam utt. Organisma resursi ir lieli, bet nav bezgalīgi. Ja organismu ilgstoši pārslogo, pienāk brīdis, kad tā rezerves ir izsīkušas

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru