Kārtējā pirmdiena? Uzzini 5 padomus, kā padarīt to par labāko nedēļas dienu!

1.DODOTIES GULĒT, ATSTĀJ AIZKARUS PUS-ATVĒRTUS.

Veids, kādā Saule no rīta iespīd tavā istabā, ļaus tev pamosties vieglāk. Saules gaisma dabiski nosūta tev signālus, ka ir sācies rīts – jauna diena. Tavs ķermenis pārstāj ražot melatīnu un pievēršas adrenalīna izdalīšanai ķermenī. Un, pat ja līdz modinātājam palikušas vēl pāris minūtes, tu jau būsi daļēji pamodies. Ja tu turēsies pie šīs rutīnas, tavs iekšējais pulkstenis pats sevi sakārtos un ikdienu uzsākt būs vieglāk.

2.UZSTĀDI MODINĀTĀJU, DODOT SEV 15 MINŪŠU HANDIKAPU.

Tādējādi tev nebūs jālec ārā no gultas un jāskrien pa galvu, pa kaklu, lai paveiktu rīta darbus. Tu vari uzsākt savu rītu, lēnām pamostoties, izstaipoties, lasot ziņas vai grāmatu. Dažas minūtes no rīta tikai sev – tas ir viss, kas tev nepieciešams, lai uzsāktu dienu ar smaidu uz lūpām.

3.IK RĪTU IZLASI MOTIVĒJOŠU CITĀTU VAI NOSKATIES IEDVESMOJOŠU VIDEO.

Kā rītu sāksi, tā visu dienu aizvadīsi. Tavos spēkos ir ievirzīt dienu pareizajās sliedēs. Neskaties nomācošas ziņas vai negremdējies sliktās atmiņās – sāc katru dienu kā jaunu. Iedvesmojoša informācija sniedz meditācijai līdzīgu efektu – tā palīdz koncentrēties un sakārtot domas.

4.PAVADI 10 MINŪTES KLAUSOTIES MŪZIKU.

Ar tasi tējas rokās, apsēdies krēslā vai dīvānā, ieslēdz mūziku, kas tev sagādā patīkamas emocijas, un ļaujies tai. Tādējādi tu ļausi radošajai domāšanai, kas nodarbina tevi ik nakti, pārvērsties reālā rīcībā vai notikumos. Noskaņo savu dienu!

5.PIRMS PAMET MĀJU, SNIEDZ SKŪPSTU SAVIEM MĪĻAJIEM.

Mīļajiem – visiem, visiem, pat saviem mīļajiem mājdzīvniekiem. Saziņa ar mīļajiem samazina stresa līmeni un sniedz pozitīvu dienas sākumu. Skūpsts no mīļotā – tā ir gluži kā terapija, kas neprasa daudz, bet sniedz tik ļoti daudz.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru