Krāsas, kas piesaista laimi un mīlestību. Kuras tās ir?

Fenšui mācībā tā vai cita krāsa atbilst noteiktam enerģijas veidam. Tas nozīmē, ka no tā, kādas krāsas mēs izvēlamies savā apģērbā vai interjerā, ir atkarīgs, cik mēs būsim veiksmīgi.

Vajag atcerēties, ka vienas krāsas ir “siltās” (sarkans, dzeltens, oranžs), bet citas ir aukstās (zilā, violetā). Tās atšķirīgi ietekmē mūsu psihisko sfēru. Vienas stimulē aktīvu darbību, bet citas – mieru un atslābināšanos.

Un tā – sarkanā krāsa asociējas ar dzīves enerģiju, piešķir drosmi un pārliecību par sevi. Lietderīgi uzvilkt sarkanas krāsas apģērbu, kad jūtam spēku kritumu, vai tad, kad ir gaidāms kāds atbildīgs darbs. Ne velti sieviešu grimā dominē sarkanie toņi. Jebkura sieviete zina, ka pretējā dzimuma pārstāvji instinktīvā līmenī reaģē uz sarkanas krāsas toņiem. Kas attiecas uz mājokļa iekārtošanu, tad sarkanos toņus var izmantot darba kabinetā, nevis atpūtas telpā. Šī krāsa pārāk uzbudina nervu sistēmu un nekādā veidā neveicina atslābināšanos.

Oranžā krāsa, kas ir dzeltenā un sarkanā sajaukums (laimes krāsa), un sarkanā krāsa (dzīves krāsa) dāvā jautru, priecīgu noskaņojumu, noslieci uz sabiedriskumu, entuziasmu darbā, veicina radošu un konstruktīvu domāšanu, pārmaiņas dzīvē. Nēsā oranžu krāsu, ja tu sapņo, lai tevi ievēro. Šī krāsa palīdzēs tev atbrīvoties no kompleksiem un piesaistīt apkārtējo uzmanību. Vari uzvilkt oranžas krāsas apģērbu uz ballīti un diskotēku vai arī uz darbu, bet tikai tad, ja tas ir saistīts ar radošumu. Ne velti oranžo krāsu tā mīl bohēmas pārstāvji. Bet tad, ja tu oranžā apģērbā ieradīsies nopietnas firmas birojā, tevi, maigi sakot, var nesaprast. Bet mājokļa atpūtas telpas interjerā nav ieteicams izmantot oranžu krāsu – tā ir pārāk uzbudinoša, bet darba kabinetā tā radīs nenopietnu noskaņojumu.

Dzeltenā saskaņā ar fenšui ir vieduma un pašcieņas krāsa. Tā veicina prāta skaidrību, izraisa zinātkāri, centienus iepazīt apkārtējo pasauli, dāvā humora izjūtu, optimismu, praktiskumu un intelektu. Ne velti dažādi garīgie skolotāji mīl tērpties dzeltenas krāsas apģērbā. Vari uzvilkt dzeltenas krāsas apģērbu, ja plāno veikt kādu izzinošu darbību, piemēram, dodies uz nodarbībām vai lekciju. Dzeltenā krāsa ir lieliski piemērota viesistabai vai darba kabinetam, bet ne guļamistabai, jo tā ir “siltā” krāsa.

Zaļā krāsa simbolizē mīlestību, harmoniju un atdzimšanu. Tā palīdz sakārtot dvēseli un ķermeni, sasniegt savstarpēju sapratni ar citiem cilvēkiem, noskaņoties uz romantiskas nots. Zaļas krāsas apģērbu ir lietderīgi uzvilkt, kad tu nodarbojies ar sportu, meditē, komunicē ar sirsnīgiem draugiem vai dodies uz randiņu. Mājās zaļu krāsu var izmantot atpūtas istabā. Īpaši noderīgi uz zaļu krāsu skatīties cilvēkiem ar vāju redzi.

Zilā krāsa simbolizē zināšanas, veselību un prasmi pieņemt lēmumus. Tā rada pozitīvu ietekmi uz nervu sistēmu, veicina taktiskumu un lojalitāti, dāvā uzmanību un izgudrošanas spējas. Zilo krāsu noderīgi nēsāt bērniem, īpaši tā saucamajiem hiperaktīvajiem: viņi sāks uzvesties mierīgāk un labāk mācīties. “Vēsā” zilā krāsa ideāli piemērota guļamistabai.

Violetā krāsa asociējas ar skaistumu, iedvesmu un radošumu, kā arī ar labestību, taisnīgumu un pašuzupurēšanos. Apģērbā piemērota māksliniekiem un tiem, kas iesaistīti labdarībā un sabiedriskajās aktivitātēs. Mājoklī violetā krāsa derēs priekšnamam un koridoram, bet dzīvojamajās istabās tā nomācoši iedarbosies uz psihi.

Indigo, kaut kas pa vidu starp zilo un violeto krāsu, ir noslēpumaina krāsa, kas saistīta ar mistikas sfēru. Tā saasina intuīciju, attīsta iztēli, pastiprina fiziskās iespējas. Indigo krāsa padara cilvēku gudrāku un drosmīgāku, veicina centienus pēc patiesības. Piemērota cilvēkiem, kam ir nosliece uz mistiku un pašizziņu. Indigo krāsas apģērbs derēs jogas vai meditācijas nodarbībās. Savukārt interjerā to nav ieteicams izmantot, jo tai ir pārāk spēcīgs enerģētiskais lādiņš.

Avots: mirror-venus.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru