Laimīgi cilvēki dara šīs 6 dīvainās lietās- vai esi šo cilvēku starpā?

haa

Noskaidro, kādus 6 principus ievēro laimīgi cilvēki!

Kāda ir viņu panākumu atslēga? Tieši domāšanas veida un attieksmes nianses ir tās, kas padara mūs atšķirīgus…

 

  1. Viņi neļauj sev garlaikoties.

Cilvēki, kuri ir laimīgi, patstāvīgi atrod sev kādu interesantu un aizraujošu nodarbi. Viņi māk nedusmoties uz sevi, ja nevēlas tieši tajā mirklī darīt kādu apnicīgu darbu, jo zina, ka darbs nav zaķis- uz mežu neaizbēgs. Šeit gan vairāk runa par mājas darbiem un tam līdzīgi. Diez vai priekšnieks sapratīs, ja stāstīsiet viņam, ka darbs nav zaķis.  Interesanta laika pavadīšana garantē cilvēka enerģijas kustīgumu, līdz ar to, cilvēki, kuri pavada savu brīvo laiku nodarbojoties ar hobijiem vai vienkārši darot lietas, kas sagādā prieku, izvairās no iespējas ieslīgt rutīnā un kļūt grūtsirdīgam.

 

  1. Viņi nekad neizlaiž iespēju nodarboties ar fiziskām aktivitātēm.

Pie šīs tēmas pieder arī apņemšanās neizlaist sporta treniņus, ja tādi tiek apmeklēti. Laimīgi cilvēki bauda to, ko dzīve sniedz. Ja ārā ir daudz sniega, tad viņi dodas uz kalnu slēpot vai snovot. Ja ārā ir karsts, viņi dodas uz jūru spēlēt bumbu un sauļoties, peldēties. Laimīgi cilvēki prot izmantot iespējas, kas ļauj viņiem kustēties. Zināms, ka nodarbojoties ar fiziskām aktivitātēm, izdalās laimes hormoni. Atrodi veidus, kā savā ikdienā ienest vairāk fizisko aktivitāšu, ja neapmeklē sporta zāli. Varbūt brauc uz darbu ar velosipēdu, vai izvairies no lifta lietošanas.

 

  1. Viņiem nav problēmu izmest ēdienu.

Šī patiešām var kļūt par problēmu, ja Jums ir liekais svars. Nereti tieši nespēja atbrīvoties no ēdiena, kas neiet pie dūšas, garantē lieko svaru. Tas nozīmē, ka cilvēks nepieņem lēmumu, kas būtu vislabākais tieši viņam, taču rīkojās pēc ieaudzinātiem principiem par to, kā būtu jādzīvo. Respektīvi, cilvēks līdz galam neapzinās to, ka viņam ir pilnīga izvēles brīvība attiecībā uz jebko viņa dzīvē.  Katru reizi, pirms liec kaut ko mutē, pajautā sev- vai manam ķermenim to vajag? Jo atceries, ka tu neesi ķermenis- tu esi kaut kas daudz, daudz vairāk, un tev ir ķermenis (nevis tu esi). Ja tu negribi kaut ko ēst, tad neēd. Ja pāri palikušo ēdienu tu proti pagatavot 10 veidos un pabarot ģimeni vēl nedēļu, tad tā ir cita lieta. Tad tā ir ekonomēšanas augstākā pilotāža. Taču, ja pēc vakariņām pāri paliek 2 kartupeļi un pus kotlete, tad nemokies un neēd, ja esi jau paēdis. Atdod kaķītim, sunītim vai vienkārši- izmet.

 

  1. Viņi ir kustībā.

Laimīgi cilvēki ir tādi, kuri ir nepārtrauktā kustībā. Viņi nenogurst un nepiekūst tādā mērā, lai vienkārši nedarītu neko. Viņi apzinās laika vērtību un to, cik svarīgi ir neapstāties ceļā uz mērķi. Jā, varbūt kaut kas neizdodas, kā cerēts, taču viņi nenolaiž rokas un nemet plinti krūmos. Laimīgi cilvēki saprot, ka paši veido savu dzīvi, līdz ar to, ja viņiem kaut kas nesanāk- viņi vienkārši mēģina vēl, kamēr sanāk, vai arī izdomā citu alternatīvu.

 

  1. Viņi sevi lutina.

Jā, tieši tā. Viņi neliedz sev prieku, ko sagādā saldējums, jauna kleita vai skūšanās aparāts. Protams, daudz kas ir atkarīgs no naudas, taču laimīgiem cilvēkiem tā vienmēr ir. Cik daudz, vai maz, tas ir cits jautājums. Taču nauda ir enerģija un viņiem tās ir ļoti daudz! Tā kā viņi ir kustībā, tad šo enerģiju arī atdod, lai pēc tam saņemtu atpakaļ lietu vai naudas izteiksmē. Laimīgi cilvēki zina, ka nav jēgas taupīt to, kas viņiem ir pieejams neierobežotā daudzumā- atliek tikai darīt! Un, lai naudas plūsma būtu pēc iespējas spēcīgāka, ir jājūtas pēc iespējas labāk un laimīgāk. Un, lietas jeb sevis lutināšana ļauj mums justies krietni labāk!

 

  1. Viņus neuztrauc tas, ko citi par viņiem domā.

Šis ir grūtāk realizējams punkts, jo raizes par citu cilvēku viedokli sakņojas savā pašpārliecinātības trūkumā. Savukārt, šis trūkums rodas tad, kad cilvēkbērns nesaņem pietiekami daudz mīlestības, uzmanības un sapratnes. Pārlieku nosodot un strostējot bērnu, vecāki kultivē sajūtu, ka viņš nav gana labs un, ka kļūdīties nedrīkst, kā rezultātā, bērnam pieaugot viņš baidās rīkoties (jo var kļūdīties) un jūtās nepašpārliecināts (jo nav gana labs). Tāpēc, ir svarīgi saprast, ka neviens nemīlēs tevi vairāk par to, kā tu pats sevi vari mīlēt. Un ne jau egoistiskā ziņā. Uzpūsts egoisms ir tiešs atspoguļojums uzmanības un mīlestības deficītam, jo tādējādi cenšas kompensēt to, kā viņam trūkst, hipertrofētā veidā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru