MEŽĀZIS bērnībā – raksturs un audzināšana

Mežāzis ir viegli audzināms bērns, bet ne tik viegli iespaidojams pieaugušais. Jau būdams maziņš, viņš parāda izcilas prāta spējas. Ar viņu nav ieteicams auklēties, jo viņš vēlas būt patstāvīgs jau no mazotnes. Viņš ātri attīstās un nobriest.

Vecākiem liekas, ka piedzimis īsts brīnumbērns. Parasti uzvedas rātni un vecākiem nervus nebojās. Viņa valdošā planēta – Saturns,  attīsta bērnā pienākuma un atbildības sajūtu, kā arī godkāri un realitātes sajūtu.

Lasi arī: Saderības horoskops: uzzini, vai esi astroloģiski saderīgs ar savu bērnu

Mežāža un arī viņa vecāku problēma ir tā, ka šis bērns pārāk agri sāk sevi uzskatīt par pieaugušu. Viņa domas bieži vien klīst tur, kur vēl pāragri tām būt. Viņam svarīga noteikta dzīves kārtība un drošības sajūta. To visu vecākiem vajadzētu sniegt savam bērnam jau no bērnības.

Skolā visus pienākumus viņš veic ar tam piemītošo atbildības sajūtu. Vecākiem nav jāskubina viņu uz mācībām. Dara to, ko uzskata par nepieciešamu. Mežāzim pašam rūp viņa karjera. Vienīgā bēda, ka viņš nav pārāk izcils domātājs, toties visu, ko dara, paveic perfekti. Tīņu vecumā Mežāži ir ļoti kautrīgi. Parasti attiecībās ieņem nogaidošu pozīciju. Mīlas dēļ reti zaudēs galvu. Vienmēr centīsies parādīt sevi no labās puses. Viņā ir mazliet par maz dzīvesprieka. Mežāzis ļoti ciena vecākus cilvēkus un novērtē viņu dzīves pieredzi.

Lasi arī: Horoskops: cik liels ir Tavs potenciāls uzaudzināt neciešamu bērnu

Mazais Mežāzis agri sāk domāt patstāvīgi un visiem spēkiem cenšas iegūt vēlamo. Bet, ja viņš pēkšņi lūdz palīdzību, nepalaidiet šo lūgumu gar ausīm un, izpildot lūgumu, centieties būt maksimāli delikāti. Vecākiem jāiemācās uztvert bērnu kā sev līdzīgu. Viņam nav nepieciešams izrādīt mīlinošu sajūsmu, pārāk lielu maigumu un glāstus, īpaši citu cilvēku klātbūtnē. Viņš jāpaslavē gluži kā pieaugušais – viņa gadiem neatbilstošais briedums, pareizināts ar augstu atbildības izjūtu, kārtības mīlestību un disciplīnu, izpaužas gandrīz vai kopš dzimšanas. Noteikti jāparūpējas, lai bērnam būtu iespēja pabūt vienatnē – Mežāžiem tas ir ļoti nepieciešams. Viņiem nepatīk skaļa sabiedrība, un viņu draugu loks ir visai ierobežots.

Avots:  “Kā lasīt savu horoskopu”, Lolita Pavāre

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru