Murgi, slikti sapņi – tie visi nozīmē vienu un to pašu… Uzzini, ko!

Vai zini, ko nozīmē tavi sliktie sapņi?

Mums, iespējams, ir atbilde uz to.

Tu noteikti ne reizi vien esi piedzīvojis bailes sapnī, ko veicinājusi sajūta, ka tu krīti. Tu nekad nenokrīti, bet tu esi iespundēts baiļu sajūtā no tā, ka tu drīz piezemēsies un tas nebūs patīkami. Vai varbūt tu sapnī esi zaudējis zobu, tam vienkārši izkrītot. Bet varbūt atkal tu esi atradies klasē un tev priekšā ir pārbaudes darbs, kuram tu neesi gatavs, tādēļ piedzīvo atkal tās šausmas, kādas pārņēma pamatskolā, kad zināji – Tagad mamma dusmosies! Un vēl jau ir tā šausmīgā sajūta, kad tu skrien, bet kāds tev dzenās pakaļ – tu jūti šī briesmoņa elpu uz kakla, kaut viņš tevi nekad nenoķer (bet gluži tāpat tu nespēj aizbēgt). Izklausās pazīstami, vai ne tā?

Protams, varam pieņemt, ka sapņi ir kaut kas pārdabisks, kas vēsta par nākotni, sniedz vīzijas vai brīdina par kaut ko.. un savā ziņā jau tā arī ir, jo visas šīs pazīmes tevi brīdina par kaut ko vienu.. par to, ka tu esi iekšēji uztraukts. Un ne jau tā īslaicīgi, bet gan tā, ka tevi iekšā nepārtraukti ir uztraukums.

Sapņi ataino to, kas notiek tevī, nevis citu cilvēku dzīvēs. Tie ir labākais tava prāta un dvēseles spogulis. Tāds, kurā ieklausīties un kuru saprast.

Bet neviens nevar viennozīmīgi apgalvot sapņu nozīmi. Iespējams, ka tiem ir duāla nozīme. Varbūt tavas bailes no pārbaudes darba, paralēli iekšējam satraukumam, simbolizē arī to, ka tu vēlies sevi pierādīt – labi nokārtot testu un par to saņemt atzinību. Sapņu saprašana – sevis saprašana – ir tavās rokās. Cik ļoti tu centīsies sevi saprast, tik labi tu arī sapratīsi savus sapņus un to simboliku.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru