Nost ar stresu! Pazīmes, ka tu dzīvo pārāk lielā stresā

1.Tu nespēj iemigt

Kad tu dzīvo nepārtrauktā stresā, loģiski, vairumā brīžu tu jūties arī ļoti, ļoti noguris. Bet, ironiski vai nē, tieši šādos apstākļos ir visgrūtāk iemigt. Stresa radītais bezmiegs rodas no tā, ka tu nespēj pārstāt domāt par pienākumiem, iespējamajām kļūdām, un to visu vēl pastiprina tas, ka tavs ķermenis ir nepārtrauktā pārslodzē. Un, protams, tādēļ, ka tu nespēj iemiegt, katra nākamā diena tiek pavadīta vēl lielākā nogurumā, tādēļ arī stresā.

2.Tu regulāri esi slims

Loģiski, ka bezmiegam ar laiku seko arī pasliktināta veselība. Tā kā tavs ķermenis ir nepārtrauktā pārslodzes stāvoklī, tam nav laiks, kad atgūt zaudētos spēkus. Ar laiku tavs ķermenis vairs nespēj pretoties par šķietami nenozīmīgām baktērijām, vīrusiem vai slimībām, kas tevi piemeklē. Pētījumi ir pierādījuši, ka ķermeņa imūnās spējas samazinās par 30 procentiem, kad ķermenis ir stresa un pārslodzes stāvoklī.

3.Tu esi kļuvis sev netipiski aizmāršīgs

Tā kā tavs prāts un ķermenis ir noslogoti, pat pārslogoti no stresa, tavas domas vairs nav tik loģiskas un raitas, kādas tās varētu būt miera stāvoklī. Ikdienas rutīnu jau piepilda tādas situācijas, kurās tu nevari atcerēties, kur esi nolicis atslēgas, telefonu, vai esi izdarījis to, kas darāms. Tu aizmirsti par norunātu tikšanos, pienākumiem, kurus esi uzņēmies.

4.Tev ir hroniskas ķermeņa un galvas sāpes

Kā jau pieminēts, tavs ķermenis ir nepārtrauktā pārslodzē. Tu, iespējams, nemani pirmos sāpju simptomus, un, neatpūzdamies, turpini šīs sāpes audzēt, līdz tās jau kļūst par ikdienu. To visu pasliktina arī nespēja izgulēties un nepietiekami atpūtas brīži.

5.Tu esi zaudējis libido

Stress un pārslodze samazina tavas seksuālās vēlmes un apetīti. Pat tad, kad pienāk piemērots brīdis, tu nespēj tam koncentrēties, tu nespēj sakopot spēkus, tādējādi, neapmierinot savas seksuālās vajadzības. Un, līdz ar to, tu kļūsti vēl nervozāks.

6.Tu kļūsti pārlieku emocionāls

Un tas var notikt dažādi – tu pārāk ātri kļūsti nikns un dusmīgs, vai pārāk ātri sāc raudāt. Tas, kas agrāk nebūtu tevi uztraucis, tagad var novest tevi līdz asarām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru