Padomi neizlēmīgajiem: kā iemācīties pieņemt labus lēmumus?

  1. Pieņem lēmumus tad, kad esi labā noskaņojumā.

Ja tu centīsies pieņemt svarīgus lēmumus tad, kad esi dusmīgs, vīlies vai satraucies, tev ir lielāka iespēja izdarīt izvēli, ko vēlāk nožēlosi. Nemēģini izlemt, vai tev vajag citu darbu, tūlīt pēc tam, kad esi sastrīdējies ar kolēģi. Pieņem lēmumu tad, kad jūties mierīgs un spēj domāt stratēģiski un objektīvi.

  1. Paņem pauzi.

Vai esi kādreiz domājis par pieņemamo lēmumu tik daudz, ka nespēj koncentrēties ne uz ko citu? Un tā tu sāc stresot tik daudz, ka arvien vairāk nespēj saprast, kura būtu labākā izvēle?

Tāpat, kā taviem muskuļiem vajag atpūtu pēc sporta, tavām lēmuma pieņemšanas spējām arī vajadzīga atpūta. Atļauj sev uz mirkli atkāpties no tā, kas tev nedod mieru, neuztraukties par to, un, iespējams, ka jau drīz tu “ieraudzīsi gaismu”.

  1. Iedomājies pieņemtu lēmumu un ievēro, kā tas liek tev justies.

Kad jūties atpūties un labā noskaņojumā, apsēdies klusā vietā un iztēlojies sevi apstākļos, kuros tu esi izdarījis kādu izvēli, par kuru šobrīd nespēj izšķirties. Centies iztēloties pēc iespējas detalizētāk. Pēc tam piefiksē: kā šī situācija liek tev justies?

Ja nejūties labi šīs iztēlošanās laikā, tas nozīmē, kā izvēle nav īstā. Bet, ja jūties aizrauts un pacilāts, iespējams, ka ir laba ideja to realizēt dzīvē!

Avots: mindbodygreen.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru