Piecas pozas, kuras divu minūšu laikā samazinās tavu stresa līmeni

1

Ķermeņa valoda ietekmē citu cilvēku izvēli dažādās svarīgās situācijās, piemēram darba intervijās vai publiskās prezentācijās. Mūsu žesti un izvēlētās pozas ietekmē arī mūsu prātu. Tāpat kā dzīvnieku pasaulē, arī cilvēku mijiedarbības vidē mēs atslābinamies un izvēlamies brīvas pozas, ja jūtamies pašpārliecināti, bet saraujamies, ja jūtamies bezspēcīgi.

2

Mūsu prāts ietekmē ķermeni. Ietekmīgi cilvēki ir optimistiskāki un pašpārliecinātāki, viņi biežāk ir gatavi uzņemties risku, turklāt, viņi ir pārliecināti, ka uzvarēs. Spēcīgiem cilvēkiem ir augsts testosterona līmenis un zems kortizola (stresa hormona) līmenis. Tas nozīmē, ka viņiem piemīt augsta noturība pret stresu.

3

Eimija Kadija veica divus eksperimentus, kuros pirmā cilvēku grupa ieņēma spēcīgas pozas, bet otrā bezspēcīgas. Pirmais eksperiments pierādīja, ka spēcīgās pozas par 20% paaugstināja testosterona un par 25% samazināja kortizola līmeni. Bet otrais, ka darba devēji izvēlējās amatam tos kandidātus, kuri pirms darba intervijas izvēlējās spēcīgas pozas.

4

Vai to iespējams izmantot reālajā dzīvē? Eimija pirms svarīgas tikšanās iesaka: ja tev šī situācija izraisa stresu, atsvešinies (paliec viens pats tualetē, liftā vai tukšā telpā) un uz divām minūtēm nostājies kādā no spēcīgajām pozām.

5

Mūsu ķermenis ir spējīgs mainīt apziņu, bet apziņa spēj mainīt uzvedību. Uzvedība var ietekmēt jebkuras situācijas iznākumu. Iegaumē to un esi uzvarētājs jebkurā situācijā!

Avots: brightside.me

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru