Piemērotākie vārdi katram mēnesim – kā saukt savas atvasītes?

Ja esi gaidībās un zini aptuveno bērniņa pasaulē nākšanas datumu, tad šis raksts var izrādīties ļoti vērtīgs! Noskaidro, kāds vārds tavam bērnam nestu veiksmi, atkarībā no viņa dzimšanas mēneša!

JANVĀRIS

Janvārī dzimušos puisīšus droši var saukt garos un pat nedaudz netipiskos vārdos, piemēram, Kristofers, Bernards, Arnolds, Haralds u.c. Piestāvēs arī vārdi uz M, K, D un A burta.

Meitenītēm ieteicami vienkārši, taču skanīgi un skaisti vārdi. Vecākiem noteikti nav jābaidās savas meitiņas saukt arī ārzemju vārdos. Vislabāk derēs Vanesa, Marta, Alise, Linda, Anete, Nikola u.c. vārdi, kas labi skan kā latviski, tā arī angliski.

FEBRUĀRIS

Šajā mēnesī dzimušajiem puišiem jādod vienkārši vārdi, kurus nav iespējams sajaukt, piemēram, nevajadzētu puisi saukt par Ronaldu, jo tas var jukt ar Rolandu un Rinaldu. Tas pats attiecas uz meitenītēm, piemēram, Elvita, Evita un Evija. Bērna vārdam jābūt vienkāršam, taču skaistam. Ja vecāki vēlas, var izvēlēties arī divus vārdus, bet tad tiem jābūt īsiem.

MARTS

Martā dzimušajiem ieteicams izvēlēties modernus vārdus, nevajag baidīties arī no ārzemju vārdiem un tādiem, kas nav iekļauti kalendārā. Tiesa, nevajadzētu aizrauties un bērnam likt vairākus vārdus. Pietiks ar vienu, gara garu (sākot no 6 burtiem).

APRĪLIS

Aprīlī dzimušajiem piestāv jebkurš vārds – jauns vai vecs! Par to vecākiem gan nav jāsatraucas, jo bērns laika gaitā vārdu iemīlēs un nēsās ar lepnumu.

Zēnus var saukt visos vārdos, bet meitenītēm labāk tomēr izvairīties no burta Z un V.

MAIJS

Puišiem, kas dzimuši maijā, ļoti labi piestāv vārdi, kas ir no A līdz L, un no R līdz Z. Meitenēm piestāvēs visi vārdi, kas sākas uz L un M, taču uz K burta viņas gan labāk nesaukt.

JŪNIJS

Jūnijā dzimušajiem ļoti labi piestāvēs vārdi uz A, I, J, L, K, M, N, R, S, un T burta – neatkarīgi no dzimuma. Puisīšus nevajadzētu saukt, izvēloties galotni -o, piemēram, Rodrigo vai Roberto.

Meitenītēm labi piestāvēs gan galotne -a, gan -e.

JŪLIJS

Nevajag baidīties no tipiskā Jāņa vai Pētera. Piestāvēs arī Andris un Kristaps. Roberts, Aleksis, Edgars, Dāvis un citi populārie vārdi ļoti labi piestāvēs.

Meitenītēm gan būtu jāizvēlas ekskluzīvāki vārdi, iespējams, pat garāki, piemēram, Eleonora, Elizabete, Aleksandra.

AUGUSTS

Augustā dzimušajiem puišiem jāpiešķir vārds, kas ir spēcīgs un īpašs. Šeit gan nav jābaidās no ārzemju vārdiem un galotnes -o. Ļoti svarīgi, lai puikas vārdā būtu R burts. Meitenēm jāmēģina iekļaut vārdā S,M,L,E,A vai I burts.

SEPTEMBRIS

Septembrī dzimušajiem bērniem ir ieteicams piešķirt divus vārdus. Otro vārdu ir vērts izvēlēties par godu kādai ietekmīgai personai vai vecvecākiem. Daži tēvi savus dēlus var nosaukt pat savā vārdā.

Meitenēm gan jāizdomā oriģināls vārds, kas būtu pilnībā atšķirīgs no mātes vārda.

OKTOBRIS

Nav svarīgi, kā sauksiet bērnu, galvenais, lai par tā iedošanu puikām atbildētu mammas, bet meitām – tēti. Svarīga, protams, ir otra vecāka piekrišana.

NOVEMBRIS

Novembrī dzimušajiem ir vērts dot tādus vārdus, kas ir ļoti eksotiski un pat nedzirdēti. Nevajag baidīties no ārzemju vārdiem, it īpaši angļu, krievu un franču. Daži meitas var izvēlēties saukt kādā no ķīniešu vārdiem. Bet derēs arī kaut kas vienkāršs un pierasts. Puišiem – Edgars, Jānis, Aigars, Sandis, Sandris u.c., bet meitenēm – Liene, Linda, Zane, Dace, Aija, Alise u.c.

DECEMBRIS

Decembrī dzimušajiem piestāvēs vārdi, kas sākas ar patskaņiem A, E, I, O,  neatkarīgi no dzimuma. Vislabāk piestāvēs, ja vārds būs jauns, nevis vecmodīgs vai ļoti sens. Vecākiem ir vērts apskatīt izvēlēto vārdu nozīmes!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru