Populārākie našķi, kuri tev kārojas, un par kādām apspiestām emocijām tie liecina

1. Cepti saldumi (bulciņas, kūkas, cepumi, utt.)

Kāre pēc saldumiem ir ļoti bieži sastopama parādība cilvēkiem, kuri strādā pārāk ilgi un pārāk daudz, un tāpēc jūtas pārguruši. Šīs kāres iemesls ir tāds, ka viņi neizjūt pietiekami daudz prieka – tas ir iztvaikojis no viņu ikdienas.

Alternatīva: Atrodi aktivitāti, ko tu izbaudi un kam vari atļauties nodoties 30 minūtes dienā. Tā var būt pastaiga parkā, labas grāmatas palasīšana vai jebkas cits, kas tev sniegs trūkstošo prieku un baudījumu, ko tu centies gūt no ēdiena.

2.Sāļi ēdieni.

Kad mēs ēdam daudz sāls, mēs pārvietojam ūdeni savos ķermeņos. Sāls ir kā magnēts kustībai un plūsmai. To cilvēkiem kārojas brīžos, kad gribētos vienkārši “sekot dzīves straumei” un atpūsties.

Alternatīva: Atrodi brīžus, kad tu vari ievilkt elpu, atslābt un pārdomāt dzīvi. Pamēģini dziļu elpošanu, skriešanu, meditēšanu vai radošas aktivitātes.

3. Šokolāde.

Šokolāde ietin mūs labsajūtā un apskauj no iekšpuses kā nekas cits. Patiesībā tā satur vielas, kas izmaina smadzeņu aktivitāti, tāpēc nav nekāds pārsteigums, ka mēs šādi jūtamies.

Alternatīva: Ievelc dziļu elpu un padomā par mīlestību savā dzīvē. Kā tu vari veikt izmaiņas, kas ļautu tev vairāk dot un saņemt mīlestību? Iespējams, ka nākamreiz, kad tev sakārojas šokolādi, patiesībā tev tikai vajag kādu samīļot.

Avots: mindbodygreen.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru