Rudens ķermeņa attīrīšana: 8 pamācības, ko apgūt, ja vēlies atbrīvoties no sliktām vielām savā ķermenī

1.ĒD ZAĻUMUS!

Brokoļi, kāposti, kāļi, gurķi – tie spēj padarīt tavu ķermeni laimīgu drēgnajā rudens laikā, kontrolējot ķermeņa sistēmu, izvadot toksīnus un stiprinot imunitāti.

2.ĒD SALDOS DĀRZEŅUS.

Ķirbji, saldie kartupeļi, burkāni, bietes – lieliska izvēle rudens veselības kūrei, atbrīvojoties no toksīniem. Sezonālie dārzeņi aizstāv saldumus, kad sajutīsi pēc tiem vēlmi. Pievieno saldos dārzeņus savai ikdienas ēdienkartei, lai nodrošinātu sevi ar beta-karotīnu un vitamīnu A – tādējādi pasargāsi savu ādu un acis no bojājumiem, kā arī, protams, stiprināsi imunitāti.

3.ĒD PILNGRAUDU PRODUKTUS.

Lai patiesi „iekustinātu” detoksa procesu, izvairies no smalka maluma miltiem, to vietā izvēloties pilngraudu produktus, kas bagāti šķiedrvielām. Turklāt – pilngraudu produkti absorbē holesterīnu.

4.DZER ŪDENI PIETIEKAMĀ DAUDZUMĀ.

Aukstais laiks ir liels izaicinājums ādai, kas arī ir mūsu lielākais orgāns. Lai to pasargātu, izvadi no sevis toksīnus, izdzerot dienā vismaz 2 līdz 3 litrus ūdens. Šī ūdens „izvadīšana” ietver arī nesaldinātas tējas un dzērienus, kas nesatur kofeīnu.

5.KUSTIES!

Sviedri ir lielisks toksīnu transportlīdzeklis. 30 līdz 60 minūtes aktīvu kustību – pilates, skrējiens, vingrošana – tieši tas ir nepieciešams. Kamēr tu svīsti, tavs ķermenis izdala toksīnus.

6.IZVAIRIES NO CUKURA!

Izvairies no cukura un saldinātiem produktiem, kamēr atbrīvojies no toksīniem, jo tieši ar cukuru tu visvairāk „indē” savu ķermeni. Ja tev nepieciešams saldums, aizvieto cukuru ar agaves nektāru vai stēvijas saldinātāju.

7.IZVAIRIES NO PIENA PRODUKTIEM.

Samazina piena produktus savā uzturā minimāli vai pavisam. Turklāt, piena produktiem pastāv neskaitāmi aizstājēji – sojas piens, mandeļu piens, kokosriekstu piens.

8.LIETO UZTURĀ „LABĀS” EĻĻAS.

Detoksa laikā „pieturies” pie olīveļļas, jo tajā esošie Omega-3 tauki uzlabo ķermeņa spējas dedzināt taukus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru