Saules akmens – dzintars. Kā to lieto dziedniecībā? (2. daļa)

Tautas dziednieki apgalvo, ka dzintars veido īpašu enerģētisko impulsu, kas noskaņo organismu uz veselību. Ja ir slikts garastāvoklis, paredzami sarežģījumi darbā vai arī gaidāma nelabvēlīga ģeomagnētiskā vētra, situāciju par labu vērst palīdzēs dzintars.

Mēs visi esam vairāk vai mazāk dzirdējuši par dzintara dziedniecisko ietekmi uz slimu vairogdziedzeri. Virkne endokrinologu daudzās pasaules valstīs vēl joprojām iesaka saviem pacientiem, kuri sirgst ar vairogdziedzera hiperfunkciju, nēsāt dzintara krelles. Turklāt eksistē arī speciāla medicīnas praksē lietota metode: vairogdziedzera vietu ierīvē ar dzintara eļļu.

Dzintara terapijas noslēpumu nav grūti atminēt: akmens, saskaroties ar ādu vai audumu, rada statisko elektrību un izsauc asins pieplūdumu neveselajam orgānam. Iegūtais fizioterapeitiskais efekts ir ļoti tuvs tiem, kurus daudzu slimību ārstēšanai praktizē medicīnas iestādēs.

Savulaik arī daudzi smēķētāji bija pamanījuši dzintara aizsargājošo iedarbību. Statistika liecināja, ka tie tabakas cienītāji, kas bija lietojuši no dzintara darinātu iemuti, pīpi vai etviju, retāk nekā pārējie saslima ar plaušu vēzi. Tagad diemžēl visas šīs lietas sen vairs nav modē, neiedragājama savās pozīcijās palikusi tikai pati smēķēšana.

Labi zināmas arī dzintara baktericīdās īpašības. Pievienojot to ziepju vai zobu pastas sastāvam, farmaceiti rada augstas kvalitātes kosmētiskos un ārstnieciskos preparātus.

Dzintaram ir vēl kāda apbrīnojama dziednieciska īpašība. Pateicoties savai bioenerģētiskajai iedarbībai, tajā skaitā spējai saglabāt un izdalīt siltumu, tas labi palīdz atbrīvoties no galvassāpēm.

Lasi arī pirmo daļu: Saules akmens – dzintars. Viens no vadošajiem akmeņiem astroloģijā

* Ņem gludi nopulētu dzintaru un glauda ar to ādu ap sāpošo vietu pretēji pulksteņa rādītāja virzienam. Pēc 10–15 minūtēm sāpes pāries.

Šim dabiskajam biostimulatoram piemīt arī unikālas spējas atjaunot biolauku.

* Dzintara gabaliņu virpina rokā, glauda ar pirkstiem, cieši saspiež plaukstā. Tā rīkojoties, nemanot izgaist satraukums, rūpes un problēmas.

Lai uzlabotu garastāvokli un uzlādētu sevi ar dzīvinošo enerģiju, ilgstoši jāskatās uz dzidru dzintaru, kurā nav nekādu raibumiņu. Par labākiem ārstēšanās mērķiem tiek uzskatīti caurspīdīgie, sarkandzeltenie un vaska krāsas dzintari.

Dzintarskābe

Pārsteidzoši, bet fakts: dzintarskābe, ko satur dzintars, ir arī cilvēkā. Ja cilvēks ir vesels, organisms katru dienu izstrādā līdz 200 g dzintarskābes, kas nepieciešama imunitātes atjaunošanai. Taču stresu vai strauji pieaugušu fizisko slodžu dēļ var rasties dzintarskābes deficīts: pašsajūta pasliktinās, paradās nogurums un nespēks. Tad arī talkā nāk dzintars, konkrētāk – no tā iegūtā dzintarskābe.

Regulāra šīs ārstnieciskās vielas lietošana stimulē nervu sistēmu, nostiprina nieru un zarnu trakta darbību, tai ir pretstresa, pretiekaisumu un antitoksiska iedarbība. Sievietēm zīdīšanas laikā, kā arī augošiem bērniem, dzintarskābe vajadzīga kā gaiss.

Savukārt grūtniecības periodā dzīvinošā viela atvieglo hormonālās izmaiņas sievietes organismā, palīdz uzturēt efektīvu imūnsistēmas darbību, novērš toksikozes, pazemina sarežģījumu iespējamību.

Dzintarskābes preparāti ieteicami gripas un saaukstēšanās slimību profilaksei un ārstēšanai, kā arī anēmijas, akūtu radikulītu un sirds-asinsvadu slimību novēršanai. Šī skābe arī palīdz sirds muskuļa patoloģijas un cukura diabēta gadījumos.

Jaunākie pētījumi pierādījuši, ka šī viela stimulē insulīna izstrādi pašā organismā, paaugstina organisma pretošanās spējas.

Bez visa tā dzintarskābei piemīt vēl viena kāda vērtīga īpašība – tā neitralizē alkoholu asinīs.

Ja pēc iepriekšējā vakara lustēm nākamajā rīta galva plīst vai pušu, dzintarskābe noteikti palīdzēs. Vēl dzintarskābe novērš organisma saindēšanos ar nikotīnu.

* Pustējkaroti dzintarskābes izšķīdina glāzē ūdens un izdzer. Atvieglojums iestājas momentāni.

Uzmanību! Neraugoties uz to, ka dzintarskābe ir absolūti nekaitīga un organismā neuzkrājas, tā jālieto piesardzīgi. Devu un lietošanas kursa ilgumu ārsts nosaka individuāli, ņemot vērā organisma stāvokli un tā reakciju uz preparātu. Nekādā gadījumā dzintarskābi nedrīkst lietot nepārtraukti, kā arī nedrīkst aizmirst par individuālo nepanesību.

Dzintarskābi nedrīkst lietot tie, kam ir gastrīts ar paaugstinātu kuņģa sulas skābes līmeni un kuņģa-divpadsmitpirkstu zarnas čūla.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru