Septiņi paņēmieni, kādos 5 minūšu laikā atgūt iekšējo mieru

1.Dzer zaļo tēju.

Tā vietā, lai no dusmām pārvērstos par zili-zaļu pūķi, pagatavo sev tasi zālīšu tējas, vislabāk tieši zaļo. Zaļā tēja satur vielu, kas palīdz atbrīvoties no dusmām un saspringuma.

2.Apēd gabaliņu šokolādes.

Trīs, četri gabaliņi melnās šokolādes spēs nomierināt tavus nervus. Menā šokolāde spēj regulēt stresa hormonu kortizonu.

3.Atpūtini savu galvu – atgulies un atbalsti to pret spilvenu vai augstāku virsmu.

Ir dienas, kurās viss, kas nepieciešams, ir patīkama un gara snauda. Bet ne vienmēr tas ir iespējams. Ja tev pie rokas ir spilvens, tu vari atrast alternatīvu. Atgulies uz zemes un zem galvas noliec spilvenu. Guli tā dažas minūtes un iztēlojies, ka spilvens ir sūklis, kas uzsūc visas tavas raizes un nogurumu.

4.Skaiti no 10 līdz 0 un pretēji.

Šis nav tests, bet gan veids, kādā nomierināties un relaksēties. Kad dažādas domas traucās pa tavu galvu, sāc lēnām skaitīt līdz 10 un no 10 līdz 0. Atkārto to vairākas reizes. Ir grūti uztraukties par darba interviju vai problēmām mājās, kad tu centies atcerēties, kas seko ciparam deviņi.

5.Ķemmē matus.

Matu ķemmēšana nevar nāk par ļaunu. Pat, ja tu jau esi paveicies dienā vēlamo apjomu matu ķemmēšanā, ķemmē matus. Vai vienkārši ar pirkstiem „brauc” caur tiem. Sagādāsi sev patīkamas sajūtas un mierpilnu noskaņojumu.

6.Dodies saulē.

Ja aiz loga spīd saule, tavs uztraukums ātri vien var tikt pazaudēts. Spilgta gaisma spēj palīdzēt nomāktajiem un arī uzmundrināt vēl vairāk jau tā priecīgos.

7.Paskaties ārā pa logu.

Kaimiņu novērošana nav atļauta, bet vēršanās vēja brāzmās, koku vējošanā un ikdienas cilvēku gaitās gan ir. Pasaule aiz loga var būt daudz patīkamāka un mier-pilnāka nekā datora vai televizora ekrāns.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru