Seši padomi, kuri palīdzēs attīstīt labus ieradumus nepadodoties pusceļā

  1. Uzzini, kā attīstīt kādu konkrētu ieradumu un, kā tas tev palīdzēs ikdienā

1

Ja neesi uzzinājis, kā kāds konkrēts ieradums palīdzes tev ikdienā, tu nespēsi to īstenot. Izpēti, kādēļ tev vajadzētu attīstīt labos ieradumus. Iedomājies par to, ko tu sasniegsi ar to palīdzību.

  1. Ievēro tos 21 dienu

Ja vēlies ieviest kādu ieradumu, var šķist, ka tam nepieciešams neticami ilgs laiks. Tomēr, ja, nu, tu pamēģinātu to īstenot 21 dienu? Zinātniski pierādīts, ka ieradumu ir daudz vieglāk paturēt, ja tas īstenots 21 dienu pēc kārtas.

  1. Izbrīvē laiku sava jaunā ieraduma īstenošanai

3

Ja neieplānosi laiku jaunajam ieradumam, tad noteikti to atstāsi kā vismazsvarīgāko lietu. Tomēr, ja laikus ieplānosi tam atvēlēto laiku un ierakstīsi to plānotājā, tu noteikti neiztiksi bez šīs aktivitātes.

  1. Uzzini, kuri citi ieradumi ir saistīti ar tiem, kurus vēlies iegūt

Lielākā daļa ieradumu ir savstarpēji saistīti. Piemēram, došanās gulēt agrāk un celšanās agrāk ir saistīta. Tādēļ, ja vēlies saglabāt jauno ieradumu, uzzini, kuri citi ieradumi ir ar to saistīti, kā arī centies atbrīvoties no tiem, kas traucē.

  1. Pēc iespējas ātrāk identificē iespējamās problēmas

5

Attīstot jaunu ieradumu ir normāli sastapties ar grūtībām un šķēršiem. Piemēram ģimenes viesības, kad tikko esi apņēmusies ievērot diētu; lietains laiks, kad esi apņēmusies katru dienu doties skriet. Panākumu atslēga slēpjas problēmu apdomāšanā pirms tās notikušas, tām visām noteikti var rast risinājumu. Tu tam vari iepriekš sagatavoties.

  1. Seko līdzi saviem ieradumiem

Sekošana līdzi ieradumiem palīdzēs virzīties uz priekšu un turēties pie iesāktā. Seko līdzi ieradumiem 21 dienu. Tiklīdz nepieciešamais ir paveikts, atzīmē to kā padarītu. Ja izvairījies no tā veikšanas, atzīmē to kā neizdarītu. Nepaies ne ilgs laiks, kad tu sev vēlamos ieradumus būsi integrējusi ikdienas režīmā.

Avots: brightside.me

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru