Skarbā patiesība: 5 lietas, kuras ir grūti dzirdēt, taču ir patiesas

1. Neviens patiesībā nevar būt tik aizņemts, ka nevar atbildēt

Ja tu nesaņem atbildi no kāda, tad šis cilvēks apzināti nevēlas atbildēt. Jo ātrāk tu pārstāsi izdomāt aizbildinājumus citu cilvēku rīcībai, kad viņi pret tevi izturējušies slikti, jo ātrāk tevi citi sāks cienīt.

2. Ikviens savas intereses vērtē visaugstāk

Lielākā daļa cilvēku no tevis paņemt ik daudz, cik vien var, lai arī kas tas būtu. Tādēļ centies novilkt robežas un neļauj cilvēkiem tās mainīt. Spēcīgi indivīdi nebaidās pateikt “nē” vai aizstāvēt sevi brīžos, kad tas nepieciešams. Jāzina, kad nepieciešams pašam par sevi pastāvēt, jo neviens cits to nedarīs.

3. Ir neiespējami izpatikt pilnīgi visiem

Tu saņemsi kritiku, lai arī ko tu darītu. Tādēļ pieņem lēmumu, kas ir izdevīga tev un iegūsti drosmi, sekot tam, kas tev šķiet pareizs. Vienīgais tiesnesis, kura vēlmēm te ir jāizdabā esi tu pats.

4. Tu meklē sev attaisnojumus

Tu vari pavadīt visu dzīvi vainojot pasauli un citus par to, ka tev nav pietiekoši daudz naudas, laika, enerģijas vai resursu savu mērķu sasniegšanai. Lai arī tā ir taisnība, skarbā patiesība ir tāda, ka katram cilvēkam šajā pasaulē ir vismaz viens labs attaisnojums, kādēļ viņš nevar dzīvot tā, kā vēlas.

Cilvēki, kuri iegūst no dzīves vairāk par pārējiem neattaisnojas. Viņi atrod veidu, kā apiet traucējošos šķēršļus. Tieši tādēļ viņiem vienmēr izdodas.

5. Tevi definē rīcība, nevis domas

Tu vari sēdēt mājās un domāt par to, kā padarīt pasauli labāku, tomēr tiklīdz tu nedosies tur ārā un nedarīsi kaut ko lietas labā, tu neko nepanāksi. Spēja apdomāt lielus plānus nav peļama, bet bez rīcības mērķu īstenošanai, tiem nav jēgas. Atceries: par mums spriež pēc rīcības, nevis iecerēm.

Avots: brightside.me

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru