Sporta veidu horoskops- kāds tev būtu vispiemērotākais?

Kardinālās zīmes

Auns

Fiziskas aktivitātes glābj enerģisko Aunu no garastāvokļa svārstībām, tāpēc ir pat ļoti ieteicamas. Ātrums, mazliet bīstamības un iespēja pacīnīties par līdera lomu. Spēka Aunam ir daudz, jauda- milzīga, tāpēc jāizvēlas aktivitātes, kurās var kārtīgi pasvīst: ikdienas skrējieni, slēpošana, teniss, velobraukšana, sporta dejas, aerobika vai jāšanas sports. Labi, ja Aunam ir suns, ar kuru regulāri doties skrējienos.

Vēzis

Šīs zīmes pārstāvjiem īpaši nepatīk pamest savu māju- savu cietoksni, un ar fiziskām aktivitātēm formas uzturēšanas dēļ Vēzis pārsvarā ir uz „jūs” tāpēc vien, ka kaut kur jādodas. Treniņprogrammu video ir tieši Vēzim domāts- ieslēdz un pastaipies uz paklājiņa turpat mājās: neviens neredz, neviens „nebaksta”… Galvenā uzmanība pievēršama presītei. Viens veids, kā Vēzi no mājas dabūt zaļā dabā, ir ūdeņu lietas- peldēšana, laivošana- gan drīzāk kā ekskursija, nevis kā sacensības, niršana, sērfošana. Gluži labi Vēzim padodas klusais un elegantais golfs.

Svari

Diezgan trausli un ātri nogurst, tāpēc ilgstoši, smagi treniņi viņiem nav piemēroti: laba daudz nevajag! Svariem patiks rīta puses aktivitātes, kurās viņi var uzvilkt gaumīgu sporta tērpu un labi izskatīties, piemēram, teniss, aerobika, steps, vēderdejas. Arī daiļslidošanai, sinhronajai peldēšanai un sporta vingrošanai palaikam nav ne vainas, taču vēl labāk, ja aktivitāte ietver dziļu un nopietnu elpošanu, tāpēc Svariemir vērts pamēģināt piedalīties jogas nodarbībās.

Mežāzis

Tipisks Mežāzis īpaši lielu jēgu sportošanā nesaskata, kustēties kustēšanās pēc vien viņam nešķiet lietderīgi, bet kustēšanās ar kādu konkrētu mērķi- tā jau it mazliet cita lieta, tāpēc Mežāzis labprāt izvēlas tūrismu, kalnu riteņbraukšanu un alpīnismu, soļošanu un peldēšanu, ja distances vai maršruta galapunktā ir kaut kas vērtīgs apskatāms vai uzzināms. Mežāža zīme organismā pārvalda balsta sistēmu, tāpēc Mežāzim īpaši svarīgi vingrojumi, kuri attīsta stāju, nostiprina muguru, citiem vārdiem sakot, staipīšanās.

Fiksētās zīmes

Vērsis

Nepieciešamība tērēt savu laiku, lai dabūtu pili adrenalīna, izaicinātu sevi vai uzvarētu konkurentus, tipiskam Vērsim nav saprotama. Jebkurai spēka tērēšanai jānes praktisks labums vai vismaz estētisks, saožams vai sagaršojams labums, taču lēnā vielmaiņa Vērsi padara par lieko kilogramu magnētu, tāpēc gluži bez kustēšanās dzīvot nav vēlams. Vērsim vispiemērotākajam „sportam”- dārzkopībai- ir sezonāls raksturs, ziemā to varētu aizstāt ar dejām. Vērsim ir lieliska ritma izjūta. Tam, ko Vērsis, dara savas veselības labā, jānotiek regulāri, lai būtu jēga.

Lauva

No Lauvām iznāk patiešām labi atlēti, ja vien viņas tam velta savu laiku-Lauvai padodas tādi vīrišķīgi sporta veidi kā cīņas sports, svarcelšana, diska mešana, dažādu distanču skriešana. Lauva arī labi saprotas ar zirgiem, ir laba jātniece, polo spēlētāja un medniece. Uzvarēt sacensībā Lauvai ir tikpat svarīgi, kā publiski parādīt savas spēcīgākās puses, tādēļ, izvēloties aktivitāti formas uzturēšanai, jāņem vērā divi kritēriji- vai man no dabas tas krāšņi padodas un vai būs kāds, kurš redzēs un novērtēs. Vēl viena lieta, kas Lauvai palīdz noturēties formā, ir regulāra diendusa.

Skorpions

Tur, kur nepieciešama izturība, elastība, fiziskais un arī garīgais spēks, vislabāk sevi var parādīt pacietīgais un pret sevi nesaudzīgais Skorpions. Cīņas sportos- boksā, karatē, sambo un citos- Skorpionam ir vislielākās izredzes pieveikt pretinieku un arī „izlikt” negatīvo enerģiju, ko Skorpions mēdz uzkrāt. Arī šaušanas sporta veidi un maratons var kļūt par Skorpiona meditāciju. Ja sirgsti ar laika trūkumu, pacilā vismaz hanteles.

Ūdensvīrs

Fiziskas aktivitātes Ūdensvīrs augstu novērtē, jo reti kurā sporta veidā prātam ir, kur pieķerties un izpētīt, bet kompānijas pēc uz pāris aerobikas nodarbībām labas mūzikas pavadībā Ūdensvīrs būs pierunājams. Ja kaut kas tomēr jāizvēlas ilgākam laikam, tad var pamēģināt kādu cīņas sportu, kam pamatā dziļa filozofija un mentālās enerģijas izmantojums, vai enerģētisko vingrošanu. Iespējams, aizraujošas Ūdensvīram šķitīs arī aktivitātes dabā, kur nepieciešams īpašs inventārs: zemūdens niršana, sērfings, kaitošana, BMX un citi novatoriski sporta veidi.

Mutablās zīmes

Dvīņi

Sports Dvīņiem labi padodas, viņi ir žigli un aktīvi, viegli uztver pareizās tehnikas, taču ātri zaudē interesi, tāpēc formas uzturēšanai ar vienu aktivitāti būs par maz. Vislabāk izvēlēties pakustēties tādā „žanrā”, kur paralēli iespējams komunicēt, komentēt procesu, dalīties iespaidos: galda vai lielo tenisu, badmintonu, skvošu, dejas, slidošanu. Dvīņiem derēs arī nodarbes Gaisa stihijā: izpletņi, planieri, arī akrobātika. Būtu labi, ja Dvīņi pierunātu sevi uz vismaz dažām elpošanas jogas nodarbībām- tas stiprinātu Dvīņu viegli uzbudināmo nervu sistēmu.

Jaunava

Aktīvais prāts ir iekārtots tā, ka ne mirkli nevar iztikt bez kādas risināmas problēmas, tāpēc Jaunava, kura apguvusi meditāciju, ir teju neuzvarams spēks dzīves cīņā, bet gulēt mierā viņai grūti, tāpēc ieteicams to apvienot ar ikdienas pastaigām vismaz stundas garumā. Jaunavai padodas lietas, kur vajag precizitāti,- mērķī šaušana ar loku vai šaujamieroci, krikets un krokets, golfs, galda teniss. Atslodzei labi derēs arī pārgājieni ar kalnos kāpšanas un orientēšanās elementiem, bet, ja kalnu tuvumā nav, arī sēņošana Jaunavai ļoti palīdz atgūt spēkus.

Strēlnieks

Viena no visaktīvākajām zīmēm, kurai piemēroti ļoti daudzi sporta veidi, gan individuālie, gan kolektīvie- vislabāk tie, kur nepieciešams ātrums un spēja saprasties no pusvārda ar komandas biedriem. Mazkustīgs dzīvesveids var jūtami ietekmēt Strēlnieka veselību, tāpēc pareizi vien ir, kas Strēlnieks savāc volejbola, basketbola vai florbola komandu, sarunā izjādi, peintbola sacensības vai šaušanas nodarbības ar instruktoru visam kolektīvam. Vēl Strēlnieks labprāt piedalās visu veidu stafetēs un var sasniegt lielisku rezultātu biatlonā.

Zivis

Ūdenī Zivis jūtas, kā jau zivīm pienāktos,- labāk par visām citām zīmēm zodiakā. Vai tā būtu airēšana, peldēšana, niršana, fotomedības, kanoe, smaiļošana, vai vienkārši makšķerēšana gumijas laivā, Zivis savā paļāvībā uz vieglu peldējumu būs pārējiem punktus priekšā. Zivis ir arī labas skrējējas un vingrotājas. Lai kādu aktivitāti Zivis izvēlētos, vienmēr par labu nāks fonā skanoša mūzika- skaņas vibrācijas spēcīgi stimulē Zivju motivāciju un uzlabo pašsajūtu. Ar atskaņotāju austiņām- pavisam cita skriešana.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru