Uzzini, ko patiesībā jūt vienīgie bērni ģimenē

  1. Vienīgie bērni ģimenē nav izlutināti nejauceļi. Diemžēl vienīgajiem bērniem ir jāsaskaras ar šādu pieņēmumus, kas visbiežāk ir nepareizs. Vecāki, kuriem ir tikai viens bērns, visbiežāk apjauš, šīs situācijas trūkumus un nevēlas būt atbildīgi par izlutināta, nejauka bērna izaudzināšanu. Tā iemesla dēļ vienīgo bērnu vecāki mēdz būt pat striktāki, nekā tad, ja audzinātu vairāk bērnu. Piemēram, ja sekmju lapa nav no tām labākajām, vecāki to negribēs tik viegli laist vaļā. Bet, ja, mēģinot šo faktu labot, labi uzraksti kontroldarbu, iespējams, ka par to vecāki atlīdzinās ar vienu ekstra stundu pie TV, vai mīļākās kafejnīcas apmeklējumu.
  2. Vienīgie bērni ģimenē spēj tikt galā ar dažādām sociālām situācijām. Ja esi vienīgais bērns ģimenē, tas nebūt nenozīmē, ka tev nav ne jausmas, kā socializēties ar saviem vienaudžiem. To, kā kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku, cilvēki ne vienmēr iemācās no brāļiem un māsām, šādu pieredzi var iegūt arī ar draugiem un klasesbiedriem. Vienīgajiem bērniem ģimenēs bieži vien ir arī brālēni, māsicas un labākie draugi, ar kuriem draudzība ir tik stipra, ka rada iespaidu par īstu un tuvu radniecību, it īpaši, ja šie cilvēki ir pazīstami jau kopš dzimšanas.
  3. Vienīgie bērni ģimenē neibilst pret laika pavadīšanu vienatnē. Ja esi uzaudzis, kā vienīgais bērns ģimenē, tas nozīmē, ka visticamāk jūties ļoti komfortabli pavadot laiku vienatnē. Vienīgajiem bērniem ēšana restorānā, vai iešana uz kino vienatnē nešķiet strespilna un satraucoša. Viņu dabīgi nedaudz introvertā daba nodrošina to, ka viņiem patīk pavadīt laiku vienatnē, lai atjaunotu savus enerģijas krājumus un veltītu laiku sev. Tomēr tas nenozīmē, ka viņiem nepatīk šad un tad pavadīt laiku draugu vai labu paziņu kompānijā.
  4. Vienīgie bērni ģimenē tiek uzskatīti par ‘’vecām dvēselēm’’. Ja esi audzināts, kā vienīgais bērns ģimenē, ir liela iespējamība, ka savos gados būsi prātīgāks nekā citi tavi vienaudži, kuri auguši ar brāļiem vai māsām. Tas tāpēc, ka visu savu dzīvi mājās esi pavadījis ar saviem vecākiem. Vienīgie bērni ģimenē bieži jau agrā vecumā ir nobrieduši un spēj sniegt padomus, kā arī dzīvot ar citādāku perspektīvu. Vienīgie bērni ģimenē izbauda arī senu mūziku un televīzijas raidījumus, visbiežāk tāpēc, ka viņu vecāki vidū tie ir iemīļoti un uzaugot nācās bieži ar tiem saskarties.
  5. Vienīgie bērni ģimenē priekšroku dod sacensībai ar sevi, nevis citiem. Vienīgie bērni ģimenē varbūt ir cītīgi un smagi strādājoši, bet tas nenozīmē, ka viņiem patīk sacensības un konkursi. Tā vietā viņi priekšroku dod sacensībai ar sevi un sava labākā rezultāta pārspēšanai. Uzaugot, vienīgie bērni sāncensības pilnā sporta vietā labprātāk izvēlas kreatīvus hobijus, kā zīmēšana, teātra pulciņš vai dziedāšana.

 

Avots: http://www.lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru