Vai dziedināšana var likt tev justies sliktāk?

Naturopātija – dabiskā ārstniecības sistēma, kas uzsver nepieciešamību atjaunot cilvēka organisma dabiskās dziedināšanas spējas un procesus. Naturopātijas ārsti izmanto dažādus dabiskus dziesniecības veidus, bet vissvarīgākais no tiem ir pareizs uzturs, kā arī ārstniecības augi un dažādas fiziskas terapijas, piemēram, hidroterapija, kas tiek pieskaņota katra pacienta vajadzībām.

Jau sākot ar senākajām civilizācijām, dziednieki uzmanīgi vērojuši ķermeni slimībā un veselībā un izmantojuši dabiskos resursus – ēdienu, ūdeni, gaisu un augus, lai veicinātu dziedēšanas procesus. 19.gs.ārstu grupa sāka attīstīt šāda veida terapijas par naturopātijas zinātni. Šī kustība aizsākās Eiropā, un tajā bija iekļauta gavēšana, uztura režīmi, vannas, dušas un kompreses. Viņu panākumu slava izplatījās, tehnikas tika pilnveidotas, un 20.gs.sākumā tās sāka izmantot arī Amerikā.

Naturopātijas aizsācēji saviem slimniekiem ieteica daudz ko tādu, ko mūsdienās apstiprina arī zinātne, piemēram, ārstniecisko augu izmantošanu, kā arī svaigu augļu, dārzeņu, pilngraudu izmantošanu uzturā. Diētas, kuras šie ārsti izstrādāja, ļauj organismam atpūsties no neveselīgas pārtikas, kas palielina ķermeņa slodzi gremošanas sistēmai un ķermeņa detoksikācijas un izvades sistēmām. Tā vietā naturopātijas sekotāji iesaka lietot viegli sagremojamus produktus, kas turklāt arī stiprina imūnsistēmu. Mūsdienās naturopātijas ārsti bieži vien izmanto ūdens dziedniecību un fizikālās terapijas metodes, lai palīdzētu ādai, plaušām, zarnām un nierēm atbrīvoties no vielmaiņas galaproduktiem, kas traucē veselīgai organisma darbībai. Auksta ūdens terapijas tiek uzskatītas par īpaši veselīgām imūnsistēmas efektivitātes paaugstināšanai.

Dziedināšanas krīze

Bet ir viens bet! Kad tiek uzsākta dziedināšanas kūre, ēdot vairāk svaigu, dabisku produktu, vairāk kustoties un apgūstot relaksācijas tehnikas, visticamāk, sajūtami uzlabojumi vispārējā veselības stāvoklī. Bet iespējams, ka pēc pāris dienām vai nedēļām vecās kaites, piemēram, saaukstēšanās vai nogurums, atgriežas. Ārsts Henrijs Lindlārs – viens no pazīstamākajiem naturopātijas ārstiem – sauc šo simptomu par dziedināšanas krīzi. Viņš to uzskata par zīmi, ka ķermenis atjauno savas normālās spējas tikt galā ar toksīniem, infekcijām un vielmaiņas galaproduktiem. Ar atbilstošu naturopātijas palīdzību, pāris dienu laikā nepatīkamie simptomi parasti pazūd.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru