Vai jūties noguris arī pēc 8 stundu ilga miega? Lūk, kāpēc!

Depresija/stress

Ja ķermenis netiek nodrošināts ar veselīgu, atjaunojošu miegu, pat stiprākie no mums zaudēs spēku un veselo saprātu. Ja vien laicīgi neatrisināsi radušos situāciju, tev jāzina, ka problēmas var samilzt arī vienas negulētas nakts laikā.

Nepiemērota diēta

Tas, ko tu ēd baro tavu ķermeni un nodrošina to ar enerģiju, pārtika ietekmē tavu garastāvokli un rīcību. Atturies no pārtikas, kas satur cukuru, cieti vai paaugstinātu olbaltumvielu daudzumu. Pārdomāta diēta ļaus tev iztērēt uzņemto enerģiju, tavs ķermenis pēc šādas dienas spēs labāk atpūsties naktī.

Hroniska dehidrācija

Daudzi cilvēki pat to neapzinoties cieš no pastāvīgas dehidrācijas. Daudzi šķidrumi, kurus mēs patērējām patiesībā izvada ūdeni no ķermeņa, nevis veldzē organismu. Sāls, cukurs, kofeīns, konservanti un sīrupi padara dzērienus kaitīgus. Ja mūsu organisms ir dehidrēts, tas nespēj efektīvi funkcionēt, šūnas neatjaunojas tik operatīvi, gremošanas procesiem ir nepietiekama veiktspēja un neironi nedarbojas saskaņoti.

Medicīniskas problēmas

Miega problēmas var izraisīt arī dažādu slimību kopums. Ja esi iepazinies/-usies ar augstāk minētajiem iemesliem un neviens no tiem neatbilst, meklē speciālista palīdzību.

Nogurumu var izraisīt arī vitamīnu trūkums organismā vai kāda nepatīkama saslimšana. Iespējams, ka tev ir hroniska depresija vai ķīmisks disbalanss. Nebaidies konsultēties ar ārstu šajā sakarībā.

Avots: higherperspectives.com

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru