Vecākiem: lietas, ko tavi bērni atcerēsies par tevi

Tos brīžus, kad liki viņiem justies droši (un arī tos, kad viņi izjuta nedrošību)

Ievainojamība un vēlme pēc aizsardzības ir katra bērna sirsniņā. Tavi bērni atcerēsies tos mirkļus, kad tu viņus samīļoji pēc pamošanās no slikta sapņa vai negaisa laikā, bet viņi arī atcerēsies tos mirkļus, kad tavs raksturs lika viņiem baidīties.

Tos brīžus, kad veltīji viņiem nedalītu uzmanību

Bērni mēra mīlestību pirmkārt pēc uzmanības, ko viņiem velti. Tos brīžus, kad tu pārtrauc darīt savas lietas un izej ar viņiem ārā uzspēlēt bumbu vai paspēlēties smilšu kastē paliks viņu atmiņās mūžam. Atrodi laiku šīm mazajām lietām, jo beigās, tie būs brīži, kas nozīmēja visvairāk.

Veidu, kā tu izturējies pret savu otro pusīti

Liela daļa bērnu uzskatu par mīlestību, veidojas no tā, kā mēs izturamies pret saviem vīriem vai sievām.  Tiecies uz tādu laulības dzīvi, kas arī taviem bērniem liktu vēlēties apprecēties kādu dienu. Dod viņiem to drošību, kas nāk redzot viņu mammu un tēti esot stiprās un mīlošās attiecībās vienam ar otru.

Tavus iedrošinājuma vārdus UN tavu kritizēšanu

Bērna sirds ir līdzīga slapjam cementam – to agrīnajā dzīvēs posmā ir viegli iespaidot un ar laiku, tas sacietēs un kļūs nemainīgs. Viņu identitāte, spējas un pašvērtējums balstīsies uz vārdiem, ko esi viņam izteicis gadu gaitā. Tavs uzdevums kā vecākam ir būt par atbalstu un iedrošinājumu, pat brīžos, kad ir jāpasaka kāds stingrāks vārds, to ir jādara ar mīlestību un pozitīvu iedrošinājumu.

Jūsu ģimenes tradīcijas

Bērniem patīk spontanitāte, bet viņiem arī ir spēcīga nepieciešamība pēc paredzamības. Viņi atcerēsies jūsu lieliskās tradīcijas, vai tas būtu sestdienas picas un filmu vakars, vai vieta, kur jūs brīvdienās regulāri braucat vai veids, kā jūs svinat dzimšanas dienas vai citus svarīgus notikumus. Radi tradīcijas, kuras tu vēlētos, lai tavs bērns paturētu arī aizejot savā dzīvē un nodotu tālāk saviem bērniem.

Avots:patheos.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru