Vienkārša rīta rutīna, kas ļaus tev justies lieliski katru dienu!

  1. Dzer ūdeni tūlīt pēc pamošanās.

Tavs ķermenis guļot ļoti atūdeņojas. Kad ķermenī trūkst ūdens, vielmaiņa palēninās un smadzenēm ir mazāk enerģijas. Lai iedarbinātu vielmaiņu, pati pirmā lieta, kas tev jāizdara uzreiz pēc pamošanās – jāizdzer viens litrs istabas temperatūras ūdens ar citronu. Neskrien uzreiz pēc kafijas un neēd. Pa taisno pēc ūdens!

  1. Paēd kārtīgas brokastis.

Tavas brokastis būs baterija visai dienai. Pievērs uzmanību tam, lai tās būtu bagātīgas un veselīgas! Neuztraucies par kalorijām, jo rīta vielmaiņa tās nodedzinās, lai cik daudz tu apēstu. Galvenais pabarot savas smadzenes un ķermeņa šūnas ar barojošām uzturvielām, kas nodrošinās enerģiju un možumu.

  1. Baro savu prātu ar pozitīvismu.

Ir ļoti svarīgi no rīta sagatavot savu ķermeni dienai, bet arī pozitīvu domu deva ietekmēs tavu enerģijas līmeni un produktivitāti. Ļaujies kaut kam pozitīvam ik rītu – palasi labu grāmatu, paklausies iedvesmojošu mūziku vai pameditē.

  1. Ieej aukstā dušā.

Ja godīgi – būs dienas, kad tu izdarīsi visu augšminēto un joprojām jutīsies noguris. No tā nevar izvairīties.

Tomēr ir viens veids, kā cīnīties ar šo sajūtu – auksta duša! Aukstām dušām patiesībā ir milzumdaudz pozitīvu aspektu, kādi nepiemīt karstām dušām. Tie vairo modrību un enerģiju, paātrinot sirdsdarbību un liekot asinīm aktīvāk plūst caur asinsvadiem.

Avots: mindbodygreen.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru