Vīrieša atzīšanās: tā bija mantra, kas man palīdzēja pārdzīvot šķiršanos

„Kamēr pagātne var šķist skaista un patīkama vieta, nevienam tajā nevajadzētu dzīvot,” uz to norāda Sems Douks, atcerēdamies šķiršanos no savas mūža mīlestības. Sema Douka laulība bija ilgusi 23 gadus. Kaut pats šķiršanās process bijis mierīgs un šobrīd viņš ar savu bijušo sievu ir labās attiecībās, emocionāli tas neesot bijis viegli. Lai atvieglotu savu ikdienu, Sems izstrādājis sev ikdienas mantru:
„Pagātnē nav rodama nākotne!”

experiences-material-possesions-pursuit-happines

„Attiecība ir beigušās tikai tad, kad tu pats spēj no tām norobežoties savā prātā,” norāda Sems. „Šo robežu novilkt nav nemaz tik viegli. Gadiem ilga tuvība, laimes brīži un viss labais, tas, gribot negribot, liek gremdēties pagātnē.”

„Bieži vien, pēc šķiršanās, mēs mēdzam skatīties uz visu bijušo, lai saprastu, ko mēs varējām darīt citādāk, lai novērstu to, kas jau noticis. Šāda izvērtēšana, protams, ir ļoti laba, ja jūs abi ar partneri vēlaties uzlabot savas attiecības. Bet, ja tā tu domā izglābt to, kas jau izjucis, protams, ir pa vēlu. Viss jau ir beidzies. Mirklis, kurā tu to pieņem, ir brīdis, kurā tu esi gatavs dzīvot tālāk, pieņemt nākotni.

„Pagātnē nav rodama nākotne.”

Šie vārdi man palīdzēja izkļūt no pagātnes atmiņām, kurās es labprāt uzturējos, izvairīdamies no realitātes. Tev, man, ikvienam no mums, nav jāignorē pagātne. Vienkārši jāsaprot, ka tas, kas bijis, ir bijis. Un drīz vien ir jārod sevī spēks, lai dotos tālāk.

Vienkārši sakot: tiec tam pāri!

Bet mazliet sarežģītāk: pagātnē nav rodama tava nākotne. Nākotni tu radi tagad un pieņem rīt. Bet ne vakar. Un tas arī viss.”

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru