Zinātnieki atklājuši, kāpēc ir labi, ja sievietei ir liels dibens

dib

Viens no mūsdienu sabiedrības apspriestākajiem tematiem ir ķermeņa apzināšanās un pieņemšana.

Cilvēki pieņem ķermeņu dažādību, kas atšķiras no mūsdienu skaistuma standartiem. Laika gaitā dažādas ķermeņa daļas kļuvušas par fetiša objektiem, atkarībā no civilizācijas kondīcijas un prioritātēm. Kā izrādās, lieli dibeni liecina par visnotaļ ievērojamām iezīmēm.

 

Lielāku dibenu īpašnieces ir ne tikai gudrākas, bet arī izturīgākas pret hroniskām slimībām, nekā slaidākās daiļā dzimuma pārstāves.

Dr. Roberts Kušnors no Nortvesternas memoriālās slimnīcas paskaidro, ka tas, kādā veidā ķermenis reaģē uz taukiem atkarīgs no to izvietojuma. Vēdera tauki nav veselīgi, jo tie ir metaboliski aktīvi.

Lasi arī: 4 pašas godīgākās zodiaka zīmes, kuras daudziem šīs īpašības dēļ nepatīk

Bet tauki, kas atrodas augšstilbi un dibena daļā ir stabilāki un tie satur mazāk citokīnu, kuri ir saistīti ar rezistenci pret insulīnu un noved pie diabēta. Ja tauki sievietes ķermenī ir izvietoti ķermeņa lejasdaļā, tas nozīmē, ka ķermenī ir mazāk holesterola.

Liels dibens parasti liecina arī par pareizu hormonu izstrādi organismā. Šie hormoni regulē tauku izvietojumu ķermenī, pārvalda pretiekaisuma enzīmus, aizsargā pret vaskulārajām slimībām un tiem piemīt antidiabētiskas īpašības.

 Avots: higherperspectives.com

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru