Zinātnieki apstiprina, ka vienradzis nav tikai mītiska būtne: Kā tas izskatījās?

vienradzis1

Zinātnieki jau vienmēr ir tādi… Viņu secinājumi ir šādi: jā, vienradži patiesi staigājuši pa zemes virsu. Tomēr izskatījušies drīzāk kā šis piezemētais puisis!

Sibīrijas vienradži dzīvojuši daudz ilgāk nekā uzskatīts iepriekš: jauns ASV publicēts pētījums liecina, ka elasmotērijs jeb Sibīrijas vienradzis vēl salīdzinoši nesen apdzīvojis nomaļas vietas tāpat kā pirms 29000 gadiem.
Elasmotērijs bijis līdz pat četriem metriem garš, 2,5 metrus augsts un svēris piecas tonnas. Patiesībā lieluma ziņā šis “skaistulis” bijis radniecīgāks mamutiem nekā zirgiem.

Gigantisko dzīvnieku atliekas paleontologi atraduši mūsdienu Kubaņas, Stavropoles un Donas teritorijā. Lielie dzīvnieki pastāvīgi pārvietojušies, meklējot jaunas medību vietas un visu laiku ēduši, tāpēc masīvā galva tik zemu noliekta pie zemes.

vienradzis2

Šie dzīvnieki jau sen izmiruši, bet apgabalos, kur dzīvojuši pirmatnējie cilvēki, var atrast zīmējumus ar to atveidiem. Cilts, nomedījot vienu tādu skaistuli, varēja izdzīvot vairākas nedēļas.

Savukārt Tomskas valsts universitātes pētnieki pamatoti apšaubījuši hipotēzi, ka “vienradži” izmiruši pirms vairāk nekā 350 000 gadiem. Lai kā nu būtu ar sarežģītajiem laika un zinātnes līkločiem, svarīgi ir tas, ka vismaz vienradzis nav mīts!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru