Zodiaka nākotne. Vai horoskopi mainīsies pēc jaunās planētas atklāšanas?

Jaunu planētu atklāšana bagātina astroloģiju
Astroloģija ir konsekventa un sakārtota, nevis slēgta sistēma. Tāpēc jaunu planētu meklēšana un atklāšana šo sistēmu ne tikai nesagrauj, bet bagātina un papildina – tāpat kā jaunu elementu atklāšana nepadara nevērtīgu un neatceļ Mendeļejeva periodisko tabulu.

18.gadsimta vidū bija zināmas tikai sešas planētas. Toreizējiem astrologiem mūsu Saules sistēma beidzās ar Saturnu, kas tomēr netraucēja viņiem izveidot precīzus horoskopus.

Zināma problēma bija tā, ka planētu, pie kurām pieskaitīja arī Sauli un Mēnesi, bija mazāk nekā zodiaka zīmju, tāpēc vairākas no tām vienlaicīgi pārvaldīja divas zīmes. Piemēram, Saturna kompetencē bija divas ļoti atšķirīgas zīmes – Mežāzis un Ūdensvīrs, bet Jupitera pārvaldībā bija Strēlnieks un Zivis. Intuitīvi astrologi juta citu planētu pastāvēšanu, tomēr tolaik pieejamās ierīces liedza tās ieraudzīt.

Urāns – vecās kārtības iznīcinātājs
Izrāviens notika 1781.gadā, kad Vācijā dzimušais britu astronoms pirmo reizi teleskopā ieraudzīja Urānu. Šis atklājums sakrita ar vairākiem tehniskiem izgudrojumiem – elektrības un ar tvaiku darbināmu mašīnu attīstību -, kas izmainīja pasaules veidolu.

Sabiedrības seju savukārt radikāli un neatgriezeniski mainīja Lielā franču revolūcija, kas sākās astoņus gadus vēlāk. Vienlaicīgi ASV tika pasludināta Neatkarības deklarācija.
Tāpēc Urāns, kas kļuva par zodiakālā Ūdensvīra aizgādni, pamatoti tiek saistīts ar revolucionārām izmaiņām, sacelšanos un mūsdienīgumu.

Neptūns – žēlsirdīgais iluzionists
Vēl viena planēta – Neptūns – tika atklāta 1846.gadā pēc tam, kad matemātiķi Urbērns Leverjē un Džons Adams bija noteikuši tās orbītu. Planēta tika nosaukta romiešu jūras dieva Neptūna vārdā, bet tās pārziņā nonāca mistiskā un no realitātes atrautā zodiaka zīme Zivis.
Neptūna valdījumā ir viss neredzamais, netveramais, svārstīgais, grūti nosakāmais. Tas viss atbilda tam, kas tolaik notika zinātnē un sabiedrībā. 19.gadsimta otrā puse bija radioviļņu un rentgena staru ēra, turklāt tas bija milzīgas sociālās viļņošanās laiks, kas tika nodēvēts par Tautu pavasari.
Ar Neptūnu ir saistīta ķīmija un medikamenti. Šajā saistībā nevar neminēt tādus progresīvus soļus medicīnā kā Luija Pastēra pētījumi, pirmo antibiotiku atklāšanu, kā arī starptautiskās organizācijas “Sarkanais krusts” izveidošanu.

Plutons – masu spēks
Plutona atklāšana 1930.gadā sakrita ar visšausminošāko ideoloģiju – totalitārisma, nacionālisma un fašisma – rašanos, kas izraisīja Otrā pasaules kara šausmas un genocīdu bezprecedenta apmēros. Savukārt zinātnē tika atklāts kodolenerģijas izmantošanas veids, diemžēl ne vienmēr miermīlīgiem mērķiem.

Nāve, bailes un šausmas, ko sēj karš un atomieroči, ideāli atspoguļo drūmā pazemes valdnieka Plutona raksturu. Līdz 2006. gadam Plutons tika uzskatīts par devīto Saules sistēmas planētu. Lai gan Plutonam vēlāk atņēma pilnvērtīgas planētas statusu un nodēvēja to par pundurplanētu, tas nenozīmē, ka tā ietekme ir kļuvusi vājāka.

Ko sola devītās planētas atklāšana?
Kā redzams, jaunu planētu atklāšana notikusi pasaules vēstures pavērsiena brīžos. Un daudz kas norāda uz to, ka civilizācija ir nonākusi līdz punktam, kad ar veco sistēmu vairs nepietiek, lai aprakstītu mums zināmo kārtību, un ir pienācis laiks ieviest pilnīgi jaunu kvalitāti.
Šo jauno kvalitāti simbolizēs nesen atklātā planēta, kuras nosaukumu mēs vēl nezinām, bet izskata un fiziskās īpašības, iespējams, neuzzināsim vēl daudzus gadus.

Kādas iezīmes un īpašības sev līdzi nes jaunā planēta? Globalizāciju? Komercializāciju? Dzimumu jautājumus? Terorismu un masveida migrāciju? Bet varbūt arī neko no tā, kas mums šķiet svarīgs pašlaik.

Vai zinātnieku atklātā devītā planēta – tas ir viss? Nekad nesaki nekad. Cik reižu zinātnieki ir teikuši, ka ir tikuši līdz Saules sistēmas robežām un tālāk nekā nav. Turklāt nevajag aizmirst – zodiakā ir 12 zīmju un vēl vairākām no tām nav pašām sava planetārā aizbildņa.

Kuras zodiaka zīmes aizbildne būs jaunā planēta?
Astrologi uzskata, ka jaunajai planētai ir jākļūst par aizbildni kādai no zodiaka zīmēm, kurai nav pašai savas planētas. Pēc Urāna, Neptūna un Plutona atklāšanas sava atsevišķa planēta nav tikai Vērsim un Svariem, kurus abus pārvalda Venēra, kā arī Dvīņiem un Jaunavai – abas zīmes ir Merkura aizgādnībā.

Bet kā sauksies jaunā planēta? Ja tiks saglabāta tradīcija piešķirt planētām grieķu un romiešu dievu vārdus, tad ņemot vērā zodiaka zīmju īpatnības, to varētu nodēvēt, piemēram, par Bakhu, kas pārvaldītu jūtīgo, izpriecas un ērtības mīlošo Vērsi.

Otra iespēja – lai palielinātu sieviešu pārstāvniecību debesu panteonā, jauno planētu varētu nosaukt par Minervu, kas varētu kļūt par saprātīgās un nopietnās Jaunavas aizbildni.

Pagaidām skaidrs ir tikai viens – zinātnes pasaulei un astroloģijai vēl ir jāizlemj, ko “darīt” ar jauno, šogad atklāto Saules sistēmas planētu, jāizpēta, kāda tā ir, un ko var nest cilvēcei. Mums atliek tikai cerēt, ka jaunās planētas ietekme uz mūsu dzīvi būs pozitīva.

Avots: “assol-club.net”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru