23 tehnikas, kas palīdz justies priecīgam un spēcīgam

  1. Ieplāno laiku sevis sakopšanas rituāliem no rīta un vakarā. Šie rituāli var būt gan sportošana, meditēšana, lasīšana, rakstīšana, vēlmju un vizualizācijas blociņa papildināšana vai varbūt mantru atkārtošana.
  2. Pamēģini savu nedēļu saplānot tā, lai tajā būtu vismaz 2 vai 3 dienas, kurās vari veltīt kādu laiku sev.
  3. Katru dienu pavadi vismaz 5-10 minūtes, lai padomātu par ko savā dzīvē vari būt pateicīgs, kā arī praktizētu lūgšanas.
  4. Atvēli laiku pienācīgām ēdienreizēm. Jā, gan brokastīm, pusdienām un vakariņām, gan uzkodām. Izslēdz sev apkārt esošās tehnoloģijas un necenties darīt vairākus darbus vienlaicīgi, kamēr ēd. Vienkārši izbaudi savu maltīti.
  5. Iztīri savu māju, mašīnu un darba vietu. Tiec vaļā no visām mantām, kuras nepadara tavu dzīvi vienkāršāku un skaistāku.
  6. Katru nedēļu bez jebkādiem attaisnojumiem sakop savu ārieni. Izveido sarakstu ar visām iecienītākajām sava ķermeņa sakopšanas metodēm. Nedēļai ejot atķeksē lietas, kuras esi paveikusi.
  7. Vismaz vienreiz mēnesī atļaujies sevi palutināt ar kādu no skaistumkopšanas procedūrām – manikīru, pedikīru, friziera pakalpojumiem vai masāžu.
  8. Reizi pa reizei izbaudi kā ir ierasties darbā vēlāk. Šajās dienās sāc savu dienu ar veselīgām brokastīm, sevis kopšanas rituāliem un pozitīvu noskaņojumu.
  9. Tā pat arī reizi pa reizei pabeidz savu darbu agrāk kā parasti. Šo izbrīvēto laiku atvēli saviem hobijiem un labsajūtai.
  10. Izveido kladi, blociņu vai žurnālu kurā katras dienas beigās ieraksti pa dienu piedzīvotās domas un sajūtas. Raksti tā, it kā tu runātu ar savu labāko draudzeni – neko nepaturi sevī.
  11. Katru dienu meditē vai nodarbojies ar jogu.
  12. Katras dienas vakarā sagatavo gardas un veselīgas pusdienas nākamajai dienai.
  13. Vismaz vienu reizi nedēļā ieplāno kopīgas pusdienas ar draudzeni vai draugu.
  14. Atrodi sporta veidu kuru tu patiešām izbaudi un piekop to vismaz pāris reizes nedēļā.
  15. Paņem brīvu brīdi, lai iztēlotos un pamazām plānotu savu dzīvi tādu, par kādu vienmēr esi sapņojusi.
  16. Centies atrasties citu pozitīvu un uz pašattīstību tendētu cilvēku starpā.
  17. Iemācies pateikt ‘’nē’’. Un izbaudi savas jaunās prasmes pozitīvos efektus.
  18. Katru nedēļu izdari vismaz vienu lietu, kas tevi biedē. Izaicini sevi un vēro savu izaugsmi. Tu jutīsies daudz labāk, kā arī tava pašpārliecinātība krietni pieaugs.
  19. Katru dienu atceries izdzert vismaz 2 litrus ūdens.
  20. Katras dienas vakarā atvēli kādu brīdi, lai atskatītos uz savu dienu – kas izdevās, kas neizdevās un ko tu gribētu mainīt rītdienā.
  21. Padari savu ķermeni sārmaināku, savā diētā iekļaujot zaļās sulas un dārzeņus.
  22. Ieplāno savā kalendārā dienas, kurās pilnīgi neko nedarīsi.
  23. Izveido sarakstu ar aktivitātēm, kuras tev šķiet jautras un aizraujošas. Katru nedēļu paveic vismaz 2-3 no tām.

 

Avots: www.lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru