28.septembrī svinīgi atklās jauno Valmieras peldbaseinu

Svinīgā Valmieras peldbaseina atklāšanas ceremonija notiks plkst.15.00 Valmierā, Rīgas ielā 91. Tajā piedalīties aicināti Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministrs un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji, Saeimas deputāti, Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Peldēšanas federācijas, Valmieras Bērnu sporta skolas pārstāvji, Valmieras izglītības iestāžu vadītāji un sporta pedagogi, peldēšanas treneri un Valmieras peldbaseina būvniecības procesā iesaistītie. Atklāšanas ceremonijā piedalīsies Valmieras bijušās un esošās peldēšanas zvaigznes un jaunie mūziķi no Yamaha mūzikas skolas.

Apmeklētāji Valmieras peldbaseina piedāvājumu varēs sākt izmantot no otrdienas, 2.oktobra. Nedēļā no 1. līdz 5.oktobrim katru dienu plkst.18.00 ikviens interesants ir aicināts uz iepazīšanās ekskursiju – uzkāpt tribīnēs, aplūkot peldbaseinus, atpūtas zonu un citas telpas, iepazīties ar Valmieras peldbaseina kompleksa piedāvātajiem pakalpojumiem, kā arī saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem par Valmieras peldbaseina darbību. Ierodoties uz ekskursiju, lūgums paņemt līdzi tīrus maiņas apavus, kā arī pirms ekskursijas pieteikties pie administratorēm.

Valmieras peldbaseina kompleksā atrodas 25 metrus garš lielais peldbaseins ar astoņiem celiņiem, divi mazie peldbaseini (dziļums: 0,9m – 1,1m un 0,6m – 0,9m) bērnu peldētapmācībai, ūdens aerobikai un citām nodarbībām un ūdens atpūtas zona, kurā atrodas straumju baseins ar kaskādēm, masāžu strūklām, masāžu zviļņiem ūdenī, aukstais baseins, divas burbuļvannas, sauna, krievu pirts, tvaika pirts, sāls istaba, masāžas duša, aukstā ūdens spainis un bērnu atrakcijas.

Valmieras peldbaseina atklāšanas dienā Latvijas Peldēšanas federācija Valmieras pilsētas pašvaldībai pasniegs sertifikātu no Starptautiskās Peldēšanas federācijas (FINA), kas apliecinās Valmieras peldbaseina atbilstību starptautisku peldēšanas sacensību rīkošanai. Valmieras peldbaseins ir pirmais pēc jaunās vērtēšanas sistēmas sertificētais peldbaseins Latvijā. Tas nozīmē, ka Valmieras peldbaseina lielais peldbaseins ar 25 metru garumu un 8 celiņiem atbilst prasībām, lai tajā varētu rīkot starptautiskas sporta sacensības un Peldēšanas federācija atzītu sportistu sasniegtos rezultātus un rekordus, un sportisti ar tiem varētu kvalificēties Eiropas un pasaules līmeņa sacensībām. Valmieras peldbaseins ir veicinājis Valmieras sporta infrastruktūras attīstību un uzlabojis Valmieras kā pasaules līmeņa treniņu bāzes konkurētspēju, kā arī sniegs iespēju Latvijas esošajiem un topošajiem olimpiešiem gūt jaunus sasniegumus. Turklāt peldēšanas sporta līdzjutējiem sacensības būs iespējams vērot no tribīnēm ar teju 300 vietām.

Jau pirmdien, 1.oktobrī peldēt apmācību un peldēšanas stundas Valmieras peldbaseinā uzsāks bērni. Lai sekmētu bērnu kvalitatīvu peldētapmācību, Valmieras pirmsskolas izglītības iestāžu un skolu sporta pedagogi ir papildinājuši zināšanas Latvijas Peldēšanas federācijas organizētajos kursos “Peldēšanas mācīšanas teorija un pedagoģiskā pilnveide”. Valmieras Bērnu sporta skolas peldēšanas treneri ir izstrādājuši peldētapmācības programmu 20 nodarbībām bērniem no 6 gadiem līdz 3.klasei. Savukārt Valmieras Bērnu sporta skola Valmieras peldbaseinā realizēs profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu peldēšanā bērniem un jauniešiem no 6 līdz 25 gadiem. Tāpat peldēšanas nodarbības savās mācību treniņprogrammās būs iespēja iekļaut arī sporta skolas citu sporta veidu apguvējiem.

Valmieras peldbaseinā tiks piedāvātas dažādas atlaižu programmas bērniem, skolēniem, studentiem, senioriem, daudzbērnu ģimenēm un Valmierā deklarētajiem iedzīvotājiem. Plašāka informācija pieejama mājaslapā www.valmieraspeldbaseins.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru