3 padomi labam miegam – iemāci savam prātam atslābt un aizmirsti par bezmiegu

Svarīgi padomi:

  • izvēlieties vienu un to pašu laiku, jo Jums ir jāizveido pieradums
  • izmantojiet atgādinājumu, lai nepalaistu garām šo metodi
  • sāciet lēnām – labāk pirmajā reizē veltīt meditācijai vismaz minūti, nekā vispār neko nedarīt
  • baudiet šo laiku un gūstiet gandarījumu – centieties atbrīvot sevi no nevajadzīgajām domām

 

ELPOŠANA

Tieši elpošana ir ļoti varens instruments, lai sasniegtu atslābumu. Pie meditēšanas apmācības bieži vien “uzpeld” jautājums par to, cik tad ilgi mums ir jāseko līdzi savai elpošanai?! Viss ir vienkārši – pietiek uztaisīt 3 dziļas un lēnas ieelpas un izelpas, kas aizņems mazāk par minūti. Uztaisiet dažas ieelpas, bet pēc tam ļaujiet ķermenim atslābināties – ar katru ieelpu un izelpu Jums “jāpalaiž” saspringums, līdz jūtaties maksimāli atslābinājies.

FOKUSĒŠANĀS UZ SEVI

Ir zināms, ka mūsu prāts atslābinās ātrāk, ja mēs ne uz ko nesakoncentrējamies. Mums ir nepieciešams ienirt sevī – uztaisiet dažas dziļas ieelpas un sajūtiet, kā Jūsu ķermenis atslābinās. Sakiet savai apziņai, ka tai ir jāpaņem neliels pārtraukums. Elpošana palīdz pārslēgt uzmanību no nervozajām domām un pievērst uzmanību “telpai” starp acīm. Pēc dažām ieelpām var ļaut sev atpūsties, turpinot elpot tikpat mierīgi, paliekot atslābinājies un ar atvērtu apziņu.

“ATLAIDIET” SEVI

Tā kā mēs esam pārliecināti, ka, ja pastāvīgi visu analizēsim un nepārtraukti domāsim, mēs atradīsim risinājumu jebkurām problēmām, bieži vien mums ir ļoti grūti nomierināt savu apziņu, taču tie ir maldi, jo, tiklīdz mēs pārstāsim domāt un “atlaidīsim” savu apziņu, risinājums negaidīti atnāks pat no sevis. Uztaisiet dažas dziļas ieelpas un aizveriet acis – iedomājieties, ka Jūs stāvat kalna virsotnē ar skatu uz jūru. Jums rokās ir baloni, kas simbolizē to, kas Jums neļauj atslābināties, bet, palaižot tos no savām rokām un ļaujot vējam tos aiznest, pazudīs arī Jūsu rūpes.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru