3 padomi tālruņa izvēlei biznesa vajadzībām

Tālrunis mūsdienās kļuvis par neatņemamu ikviena cilvēka dzīves sastāvdaļu, taču īpaša nozīme tam ir biznesa vidē strādājošajiem cilvēkiem. Viņiem tālrunis kalpo ne tikai kā saziņas līdzeklis, bet arī kā personīgais asistents, ar kura palīdzību iespējams plānot biznesa tikšanās, komunicēt ar kolēģiem un klientiem jebkurā vietā un laikā, kā arī nereti pat strādāt, atrodoties ceļā.

Lai palīdzētu saprast, kā izdarīt pareizo lēmumu, izvēloties jaunu ierīci, tālruņu ražotājs Huawei kopā ar mobilo sakaru operatoriem Latvijas Mobilais Telefons (LMT) un Bite izpētījuši, kas jaunam biznesmenim telefonā ir pats svarīgākais.

Ekrāna izmērs

Tehnoloģiju attīstības ietekmē pēdējo desmit gadu laikā ir mainījusies ne tikai mobilo sakaru nozare, bet arī veids, kā uzņēmēji izmanto mobilos sakarus. “Vadīt biznesu “mobilā režīmā” ir kļuvis pašsaprotami, tāpēc uzņēmēji arvien biežāk izvēlas mobilos risinājumus, kas sniedz pievienoto vērtību viņu biznesam, kā arī telefonus ar lieliem, ērti pārskatāmiem ekrāniem,” stāsta BITES Mobilo ierīču un loģistikas nodaļas vadītājs Roberts Birnbaums.

Pēc eksperta R. Birnbauma novērojumiem, lielākoties šāda izmēra ekrāni ir raksturīgi lielāko ražotāju t.s. “flagmaņiem” jeb premium klases telefoniem, piemēram, jaunajam Huawei Mate 20 Pro, kurš ieguvis iespaidīgu 6,39 collu ekrānu, ļaujot ērti izmantot vairākas lietotnes vienlaicīgi un ērti rediģēt dokumentus.

Akumulatora ietilpība

Biznesmeņa asistentam jābūt uzticamam un vienmēr darba kārtībā, tāpēc viens no svarīgākajiem jautājumiem jauna tālruņa iegādes procesā noteikti ir par akumulatora ietilpību un to, cik ilgi tas spējīgs darboties bez uzlādes.

“Viedtālrunis ir mūsu mobilais asistents un darbarīks – protams, neviens nevēlas nonākt situācijā, kad tālrunis izslēdzas vissvarīgākajā brīdī, jo beigusies baterija. Jau ilgāku laiku ražotāji, izstrādājot un rūpējoties par augstu procesora, sistēmas un baterijas mijiedarbības līmeni, demonstrē savu telefonu viedumu. Izcilu energoefektivitāti var piedāvāt telefoni, kuriem ir pietiekami jaudīgi un gudri procesori, kuri analizē cilvēka telefona lietošanas paradumus un attiecīgi pielāgo enerģijas patēriņu tā, lai telefons lieki nedarbinātu procesus, kuri tobrīd lietotājam nemaz nav vajadzīgi,” atklāj LMT Retail & Logistics valdes priekšsēdētājs Rinalds Kalniņš.

„Uzņēmums Huawei savu telefonu izstrādes procesā domā līdzīgi, vienlaicīgi palielinot tālruņu akumulatoru ietilpību un pilnveidojot ierīču čipsetus un citas fiziskās komponentes, lai kopā nodrošinātu lietotājiem jaudīgas ierīces, kas nekad nepieviļ ar baterijas darbības laiku,” stāsta Huawei Consumer Business Group Baltijas reģiona ģenerāldirektors Jaņs Fejs (Yan Fei).

Nesen prezentētais Mate 20 Pro tālrunis ieguvis jaunu 7nm čipsetu ar Cortex-A76 kodoliem, kas kopā ar ietilpīgu 4200mAh akumulatoru ļauj jaunajiem biznesa censoņiem aktīvi lietot telefonu visu dienu, neuztraucoties par baterijas iztukšošanos. 40W Huawei SuperCharge ātrā uzlāde ļauj uzlādēt Mate 20 Pro viedtālruni līdz 70% akumulatora 30 minūtēs.

Funkcionalitāte

Jau sen kļuvis skaidrs, ka telefonu vairs neizmantojam tikai zvanu veikšanai, bet tas ir klāt teju katrā ikdienas solī. Ja apskatām jaunā biznesmeņa dienu, tā nereti tiek aizplānota ar dažādām sapulcēm, braucieniem pie klientiem un steidzīgiem darbiem pārbraucienu laikā, tāpēc iespēja viedtālrunī paveikt visu nepieciešamo darbam ir īpaši būtiska.

Gan LMT Retail & Logistics valdes priekšsēdētājs, gan BITES Mobilo ierīču un loģistikas nodaļas vadītājs uzsver to, cik svarīgi tālrunī nodrošināt izcilas kvalitātes saziņas iespējas, kā arī dažādu lietotņu darbību bez aizķeršanās, lai lietotājam vienmēr būtu piekļuve darba e-pastiem, iekšējām sistēmām un dokumentiem, un ne mazāk svarīga ir kvalitatīva kamera mirkļu piefiksēšanai ikdienas steigā.

Mobilie operatori ir novērojuši, ka atsevišķi ražotāji ir izstrādājuši iespēju telefonu pievienot datora monitoram, kas dod iespēju nepieciešamības gadījumā strādāt ar lielo ekrānu. Tāpat atkarībā no nozares var būt aktuāli arī citi risinājumi, piemēram, papildinātās realitātes risinājumi, kas var būt iestrādāti ierīcēs vai kurus var lejupielādēt mobilo aplikāciju formā. Lai nodrošinātu šādas iespējas ierīces lietotājiem, Huawei Mate 20 Pro aprīkots ar EMUI 9.0 lietotāja saskarni, kas balstīta uz Android P, ar pašmācošiem MI algoritmiem, integrētu un detalizētu resursu sadales sistēmu. Tādā veidā tālrunis darbojas plūdeni un kopā ar jaudīgo Kirin 980 čipsetu spēj nodrošināt lietotājam visu nepieciešamo palīdzību, lai darba diena noritētu bez aizķeršanās.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru